Huurwoningen Meerlo en Melderslo opgeleverd

Publicatiedatum: 23-07-2014

Afgelopen week hebben de huurders van de 4 huurwoningen aan de Dorpbroekstraat in Meerlo en de 8 huurwoningen aan de Meester Nellenstraat in Melderslo de sleutel van hun nieuwe huurwoning in ontvangst genomen. Woonwenz heeft in elf maanden de huurwoningen in beide kernen opgeleverd.

Vanwege het faillissement van de vorige aannemer, in augustus vorig jaar, heeft de bouw enkele maanden vertraging opgelopen. De huidige aannemer Janssen de Jong Bouw Zuid heeft, mede dankzij de zachte winter, de woningen voor de bouwvak kunnen opleveren. De woningen zijn allemaal verhuurd.

Huurwoningen

De huurwoningen in beide dorpskernen zijn eenvoudig en efficiënt van opzet. De vier huurwoningen in Meerlo hebben een perceeloppervlakte van circa 155 m2 en de Melderslo huurwoningacht woningen in Melderslo hebben een perceeloppervlakte van circa 144 m2 tot 153 m2. 

De woningen in Meerlo hebben een mooie woonkamer met open keuken, die toegang biedt tot de tuin met berging. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, een opbergruimte, badkamer en een vlizotrap naar een zolder van circa 12 m2. In Melderslo zijn de huurwoningen anders van opzet en is de woonkamer met open keuken, de toegang tot slaap- / werkkamer en de badkamer op de begane grond gesitueerd. Daardoor ontstaat er op de verdieping een grote ruimte voor bijvoorbeeld twee slaap- en of werkkamers.  

Voor elke woning is er een parkeerplaats op eigen terrein.

De sociale huurwoningen zijn bestemd voor vormen van kleine huishoudens, zoals starters, senioren en alleenstaanden met één of twee inwonende kinderen. Op advies van de dorpsraden heeft de woningtoewijzing plaatsgevonden naar rato de aantallen die per leeftijdscategorie reageerden en definitief per nieuwbouwproject waren ingeschreven.

SamenwerkingsovereenkomstMeerlo

Gemeente Horst aan de Maas en Woonwenz sloten in maart 2012 een samenwerkingsovereenkomst om de regionale woningmarkt te ondersteunen. Hierbij vooropgesteld dat er niet wordt gebouwd voor leegstand. Uiteindelijk blijft de hoofdzaak dat de woningbouw moet bijdragen aan de leefbaarheid en de goede woonomgeving in de wijk, kern en regio.

Op de voormalige locatie van de gemeenteloods aan de Dorpbroekstraat in Meerlo werden na voldoende belangstelling 4 huurwoningen gebouwd. In Melderslo bleek dat de locatie van de voormalige gymzaal na onderzoek, voldoende belangstelling en uitwerking van de plannen, geschikt was voor 8 huurwoningen. Deze twee locaties waren voor Woonwenz pilotprojecten. Momenteel wordt de woningmarkt in de gemeente Horst aan de Maas met woningcorporatie Wonen Limburg en gemeente Horst aan de Maas nog onderzocht en zijn vervolgstappen nog niet bekend. 

Deel deze pagina