Koninklijke onderscheiding voor Arnold van Hoof

Publicatiedatum: 29-11-2010

Lintje voor scheidend directeurbestuurder Afscheid nemen en kennismaken in één Afgelopen vrijdag nam Arnold van Hoof in ‘zijn eigen’ Domani voor ruim 400 relaties afscheid als directeurbestuurder van Woningstichting Venlo-Blerick. Hij gaat per 1 januari 2011 met pensioen. De nieuwe directeurbestuurder, Frank van Engelen, neemt het stokje per die datum van hem over en gaat leiding geven aan de fusiecorporatie Woonwenz.

Afscheid nemen en kennismaken in één

Afgelopen vrijdag nam Arnold van Hoof in ‘zijn eigen’ Domani voor ruim 400 relaties afscheid als directeurbestuurder van Woningstichting Venlo-Blerick. Hij gaat per 1 januari 2011 met pensioen. De nieuwe directeurbestuurder, Frank van Engelen, neemt het stokje per die datum van hem over en gaat leiding geven aan de fusiecorporatie Woonwenz. Afgelopen vrijdag ontvingen beide heren circa 400 relaties die de mogelijkheid kregen afscheid te nemen van de huidige directeur en kennis te maken met de nieuwe directeur. Een dergelijke bijeenkomst typeert Venlo-Blerick. Praktisch, doelmatig én aandacht voor continuïteit. Zoals Van Hoof in zijn toesprak al aangaf: “Dit is geen afscheidsreceptie. We vieren een bestuurswisseling. Venlo-Blerick gaat immers gewoon door”.

Koninklijke onderscheiding

In de 19 jaar waarin Arnold van Hoof leiding gaf aan Venlo-Blerick, werden vele successen geboekt. Vrijdag werd hij voor zijn verdiensten voor de stad Venlo koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De scheidend directeur kreeg de versierselen vrijdag opgespeld door burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas. Van Rooij roemde de persoonlijke inspanningen van Arnold van Hoof voor de leefbaarheid in Venlo. Hij memoreerde onder andere aan de intensieve stadsvernieuwing in Venlo-Noord, waar Venlo-Blerick de Hein Roethofprijs mee won, en de uitverkiezing van Venlo-Blerick tot Venlonaer van ’t jaor. Van Rooij benoemde expliciet de inzet van Arnold voor het behoud van cultureel erfgoed in Venlo, waarvoor hij eerder dit jaar door Aedes uitgeroepen werd tot beste corporatiedirecteur.

Arnold van Hoof blijft nog tot 1 januari aan als directeurbestuurder. Half december neemt hij afscheid van het personeel. Vanaf 2011 wordt Frank van Engelen de nieuwe directeurbestuurder van Woonwenz.

Deel deze pagina