Kunstwerk Ruud Simons geplaatst in Maaswaard

Publicatiedatum: 21-12-2011

Het gebied Maaswaard aan de Venlose Maasoever is sinds dinsdag 20 december een opvallend kunstwerk rijker. In opdracht van Woonwenz is naast het onlangs opgeleverde luxe woongebouw Crescendo, een beeld van kunstenaar Ruud Simons geplaatst.

Toleranceintolerance krijgt definitieve bestemming bij Crescendo

Het kunstwerk is gemaakt van rood plaatstaal en draagt de naam Toleranceintolerance. Het beeld is ongeveer 3,5 meter hoog en 5,5 meter breed. Toleranceintolerance is door kunstenaar Ruud Simons in 1999 gemaakt en stond 10 jaar lang in het Odapark in Venray. Nu heeft het beeld zijn definitieve bestemming bij Crescendo in Venlo gekregen. 

Contrasten

Toleranceintolerance behoort tot een serie beelden, gebaseerd op observaties van mensen in hun dagelijks leven. Contrasten in het dagelijks leven en in het gedrag van mensen staan in de serie centraal. Deze contrasten komen ook tot uitdrukking in de fysieke vorm van het werk Toleranceintolerance: De spanning tussen de stalen vormen van het beeld en de open ruimtes daartussen. Hierdoor ervaart de kijker niet alleen het kunstwerk, maar ook de relatie die het werk aangaat met zijn omgeving. De groene achtergrond van het gebied Maaswaard zorgt voor een spannend contrast met het felrode kunstwerk. Toch zijn omgeving en beeld in perfecte balans met elkaar en versterkt het een de ander. 

Kunstwerk Ruud Simons geplaatst in MaaswaardJuist deze balans en de rol die de omgeving speelt bij Toleranceintolerance, was voor Woonwenz aanleiding om dit kunstwerk in Maaswaard bij Crescendo te laten plaatsen. Balans tussen uitersten speelt namelijk ook bij de herinrichting van deze nieuwe toplocatie een belangrijke rol. In Maaswaard zijn groen en natuur in balans met moderne, stedelijke woongebouwen. Toleranceintolerance komt daardoor goed tot zijn recht in Maaswaard. 

Met de oplevering van Crescendo vorige week en de plaatsing van het kunstwerk deze week wordt de eerste fase van de opwaardering van het gebied Maaswaard afgesloten. 

Deel deze pagina