Laatste sloopwerkzaamheden Emmastraat afgerond

Publicatiedatum: 15-11-2009

De laatste sloopwerkzaamheden bij de locatie van de voormalige beeldenfabriek zijn afgerond. Lees verder.

De laatste sloopwerkzaamheden aan de Emmastraat in Venlo-Zuid zijn achter de rug. Na de sloop van de voormalige beeldenfabriek is het pand, Emmastraat nummer 90, gesloopt om het totale terrein aan de Emmastraat bouwrijp te maken voor nieuwbouwappartementen.
Naar verwachting zal na de zomer van 2010 de bouw van het appartementencomplex, dat bestaat uit 2 respectievelijk 3 bouwlagen, met in totaal 19 appartementen van start gaan. Er zijn 5 verschillende typen appartementen voor 1 en 2 persoonshuishoudens. Het gaat om 15 appartementen in 3 bouwlagen en twee appartementen op de begane grond van allen circa 80 m2, met de balkons georiƫnteerd aan de Emmastraat. Twee appartementen van circa 80 m2 bevinden zich op de eerste verdieping met de balkons aan de Hendrikxstraat. Aan de achterzijde van het complex worden parkeerplaatsen gesitueerd.

Woningstichting Venlo-Blerick voelt zich naast de kwaliteit van haar panden ook verantwoordelijk voor de directe woonomgeving en de leefbaarheid in de wijk, daardoor werd de voormalig leegstaande Beeldenfabriek Sint Jozef in augustus 2007 opgekocht. De voormalige Beeldenfabriek kon niet behouden worden, deze is in maart 2008 gesloopt. Vervolgens is het particuliere pand, Emmastraat nummer 90, aangekocht om de nieuwbouw te realiseren.Laatste sloopwerkzaamheden Emmastraat afgerond

Het nieuwe complex is ontworpen door Quant Architecten. Woningstichting Venlo-Blerick zal de appartementen gaan verhuren. Het appartementencomplex wordt naar verwachting begin 2012 voor het sociale huursegment opgeleverd.

Deel deze pagina