Luxe woongebouw Crescendo opgeleverd

Publicatiedatum: 14-12-2011

Deze week ontvangen de nieuwe bewoners van het luxe woongebouw Crescendo de sleutel van hun appartement. Woonwenz sluit hiermee de eerste fase van de opwaardering van het gebied Maaswaard af.

Eerste fase herontwikkeling Maaswaard gereed

Bijna tweeënhalf jaar heeft Woonwenz in samenwerking met De Zorggroep gebouwd aan het moderne woongebouw Crescendo in Maaswaard. Het gebouw telt 74 luxe huurappartementen, 47 zorgwoningen, diverse zorggerelateerde en commerciële voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. Ook de openbare ruimte rondom het gebouw is grotendeels gereed. Veruit de meeste appartementen zijn inmiddels verhuurd. Deze week ontvangen de nieuwe bewoners van de 74 luxe huurappartementen de sleutel van hun appartement uit handen van verhuurder Maesteyn. Met de voltooiing van Crescendo is de eerste fase van de opwaardering van het gebied Maaswaard afgerond. (Bekijk hier een animatiefilm van het gebied Maaswaard)

Nieuwe norm in wonenLuxe woongebouw Crescendo opgeleverd

Met Crescendo heeft Woonwenz een nieuwe norm in wonen willen stellen, waarbij de doelstelling is dat mensen ook nog wooncarrière kunnen maken als ze een dagje ouder worden. Crescendo combineert riant wonen op een toplocatie met alle (zorg)voorzieningen binnen handbereik als bewoners dat nu of later nodig hebben. Niet de zorgvoorzieningen, maar het woongenot staan bij Crescendo echter centraal. Zo telt het gebouw maar liefst zeven aparte entrees die via het chique binnenplein bereikbaar zijn. Per verdieping liggen maximaal drie woningen. Dit zorgt niet alleen voor veel privacy, maar ook voor een veilig gevoel. Uiteraard is zorg op maat ieder moment beschikbaar als bewoners hier behoefte aan hebben.

Crescendo is ook in architectonisch opzicht een hoogstandje. Het gebouw is ontworpen door het prestigieuze architectenbureau Benthem Crouwel uit Amsterdam. Projectarchitect Anja Blechen: “We hebben veel aandacht besteed aan hoe Crescendo opgaat in haar omgeving. Het complex is zo ontworpen dat het maximale aan zon, uitzicht en toegankelijkheid naar de directe omgeving wordt bereikt. Zelfs bij het materiaalgebruik speelt de bestaande omgeving een rol. Zo is er onder meer gekozen voor groene glaspanelen, waarin de lichtreflectie van de Maas weerspiegelt en is er basalt lavasteen gebruikt, afkomstig uit de Duitse Vulkaan-Eiffel 150 kilometer van Venlo.”  

Het wooncomfort en de luxe materialisering heeft wel zijn prijs. Frank van Engelen, directeurbestuurder van Woonwenz: “We hebben niet willen bezuinigen op woongenot of materialen. Crescendo is dan ook het duurste woongebouw dat we ooit gebouwd hebben. Toch is het een slimme investering. Maaswaard wordt de komende jaren een zeer hoogwaardige toplocatie aan de Maas.”

Maaswaard, een groene kijk op stedelijk leven. 

Luxe woongebouw Crescendo opgeleverd

Met de oplevering van Crescendo is de opwaardering van Maaswaard weer een stap dichterbij gekomen. Dit gebied wordt de komende jaren door de gemeente in samenwerking met Woonwenz getransformeerd tot een groen gebied met fiets- en wandelpaden en met bijzondere, zeer duurzame gebouwen van hoogwaardige architectuur. 

Met het volgende project, de restauratie en herbestemming de rijksmonumentale Nedinsco Fabriek, is Woonwenz ongeveer een half jaar geleden gestart. Het derde gebouw, waarvan de bouw medio 2012 aanvangt, is het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo. Wethouder Twan Beurskens (Maaswaard): “Het nieuwe stadskantoor wordt een icoon op het gebied van duurzaamheid en C2C. Nu al hebben we op verzoek presentaties gegeven in Nederland, Engeland, Denemarken, Duitsland en België. En we zijn nog niet eens met de bouw gestart.”

Samen moeten de drie gebouwen en hun omgeving van Maaswaard een fantastisch nieuw gebied aan de Venlose maasoever maken. Naar verwachting wordt de opwaardering van Maaswaard, met het gereedkomen van het nieuwe stadskantoor, in 2014 afgerond. 

Deel deze pagina