Maak kans op die extra grote prijzenpot van Onze Buurt

Publicatiedatum: 19-05-2016

Doe mee aan Onze Buurt en maak met jouw plan voor de buurt kans op die prijzenpot van € 60.000. Dit kan nog tot 1 juni a.s.

Onze Buurt 2016
Jouw plan moet aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een nominatie: het moet bijdragen aan cohesie tussen bevolkingsgroepen, het moet een origineel plan zijn of minimaal een originele invalshoek hebben en de initiatiefnemers moeten duidelijk kunnen maken waarvoor precies het geld van Onze Buurt nodig is. De exacte criteria staan op www.onzebuurt.eu. Kijk ook op deze site voor de winnaars en ideeën van voorgaande jaren.

De inschrijfperiode loopt tot 1 juni.
Dan bekijkt de jury (het bestuur van Ons Limburg en Oranje Fonds) welke 6 plannen in aanmerking komen voor de hoofdprijs. Deze plannen krijgen na de zomervakantie royaal aandacht via L1, 1Lokaal, facebook.com/onzebuurt, twitter.com/onzebuurt en de site van Onze Buurt. Daarmee zijn de projecten meteen het inspirerend voorbeeld voor anderen in Limburg.

Extra geld in de prijzenpot
Onze Buurt heeft dit jaar extra geld in de prijzenpot en kan daarmee de 5 projecten die net niet de hoofdprijs winnen, toch royaal belonen voor hun inzet. Zo blijft het niet bij plannen maken, maar komt er echt iets van de grond. De jury kiest 1 winnaar, dat project krijgt de hoofdprijs, maar de vijf andere projecten gaan ook niet met lege handen naar huis. Jury-voorzitter van Onze Buurt Wilbert Pothoff: “Er is een prijzenpot van €60.000 en de jury wil dat geld verdelen naar behoefte. Maatwerk maakt dat er meerdere projecten uitgevoerd kunnen worden.”

Wie is Onze Buurt
Onze Buurt is opgezet door Ons Limburg (daarin zijn diverse Limburgse woningcorporaties verenigd). Samen met het Oranje Fonds wordt het jaarlijks gestreefd om middels Onze Buurt de sociale cohesie in de buurt te verbeteren. Ons Limburg wil geld steken in opbouw, samenhang, delen en verstevigen. Het geld komt niet van de huurders; het is geld uit het meer dan een eeuw oude Fonds Ons Limburg “ter lediging van de nood in de Sociale Volkshuisvesting in de mijnstreek”. Het kapitaal van Ons Limburg werd na fusie geparkeerd in een apart potje voor “het ondersteunen van sociaal culturele activiteiten in de provincie Limburg”. Ons Limburg is opgenomen in het Oranje Fonds, geoormerkt in een Fonds op Naam. Oranje Fonds helpt Ons Limburg ook met het controleren of het prijzengeld goed besteed wordt.

Deel deze pagina