Maaswaard, een groene kijk op stedelijk leven

Publicatiedatum: 06-12-2011

Het gebied Maaswaard moet de komende jaren dé nieuwe toplocatie aan de Maas worden. De eerste fase van de opwaardering van dit gebied wordt binnenkort afgesloten. Bekijk hieronder een animatiefilm van het gebied.

Woonwenz en de gemeente Venlo werken al enige jaren samen aan de opwaardering van het gebied Maaswaard. Deze locatie wordt een prachtig, groen gebied met fiets- en wandelpaden en met bijzondere zeer duurzame gebouwen van hoogwaardige architectuur. Volgende week levert Woonwenz het luxe woongebouw Crescendo op en sluit hiermee de eerste fase van de opwaardering van Maaswaard af.

Woonwenz is inmiddels ook bezig met het volgende project in Maaswaard, de restauratie en herbestemming van de buurman van Crescendo, de rijksmonumentale Nedinsco Fabriek. Dit gebouw moet eind 2012 gereed zijn. Het derde gebouw, waarvan de bouw medio 2012 aanvangt, is het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo. Net als de Nedinsco Fabriek en Crescendo wordt het stadskantoor een icoon aan de Maas. Duurzaamheid staat ook hier centraal. Het gebouw wordt ontworpen volgens de principes van Cradle 2 Cradle.

Samen moeten de drie gebouwen en hun groene omgeving van Maaswaard een fantastisch nieuw gebied aan de Venlose maasoever maken. Naar verwachting wordt de opwaardering van Maaswaard, met het gereedkomen van het nieuwe stadskantoor, in 2014 afgerond.  Bekijk hieronder een animatie van het gebied.

Deel deze pagina