Medewerkers Woonwenz bezoeken huurders met duurzaam cadeautje

Publicatiedatum: 10-12-2019

Vanaf vandaag trekken onze medewerkers in groepjes de wijken in om onze 8.500 huurders te bezoeken. Alle bewoners krijgen persoonlijk een tas overhandigd met daarin duurzame presentjes. We doen dit om aandacht te vragen voor energiebesparing en duurzaam wonen. Wethouder Marij Pollux (Duurzaamheid) helpt ook een handje mee.

 

Woonwenz organiseert iedere vier jaar een ‘huurdersactie’ als blijk van waardering voor de huurders. We zien de huurdersactie ook als een uitgelezen kans om onze huurders en wijken nog beter te leren kennen. Dat is zeker voor de collega’s die vooral op kantoor werken erg waardevol.

42 miljoen voor energiebesparing
Deze keer staat de huurdersactie volledig in het teken van duurzaamheid. Dat is niet voor niks. We investeren al jaren fors in het verduurzamen van onze woningen en zijn daarin een van de koplopers in Nederland. In de periode 2014 tot en met 2022 zijn (en worden nog) ruim 6.300 woningen verder verduurzaamd. We investeren in die periode bijna 42 miljoen euro in maatregelen als extra isolatie, zonnepanelen en kozijnvervangingen. De opbrengsten zijn volledig voor de huurders. Zij betalen hier geen huurverhoging voor.  

23.000 zonnepanelen
De ingrepen per woning variëren van een volledige renovatie, compleet met nieuwe daken, extra isolatie en nieuwe kozijnen, tot kleinere ingrepen zoals het leggen van zonnepanelen. In 2022 liggen er ruim 23.000 zonnepanelen op onze woningen. Samen leveren die ieder jaar 1 miljoen euro op. Die 1 miljoen stroomopbrengst is volledig voor de huurders. We rekenen geen kosten, zoals een Energieprestatievergoeding (EPV), door. We willen de woonlasten van onze huurders zo laag mogelijk te houden. De huur van de woning daar is slechts één onderdeel van. De energielasten zijn minstens zo belangrijk.

Energiecoaches
Huurders hebben zelf ook grote invloed op hun woonlasten. Daarom investeren we niet alleen in het verduurzamen van de woningen, maar ook in voorlichting. De komende tijd worden diverse van onze medewerkers opgeleid tot energiecoach. Huurders kunnen gratis een energiecoach inschakelen voor advies op maat in de eigen woning.

Wethouder Pollux
De huurdersactie vindt deze week plaats op 10, 11 en 12 december. Onze medewerkers trekken die dagen van 10.00 tot 20.00 uur in groepjes de wijken in. Sommige huurders zullen niet alleen Woonwenz, maar ook wethouder Marij Pollux voor hun deur aantreffen. Het thema van de huurdersactie sluit goed aan bij haar portefeuille en ambities. Woensdagochtend helpt ze ons een handje mee. Het kantoor van Woonwenz blijft tijdens de actie met voldoende bezetting geopend.

 

 

Deel deze pagina