Mediahuis Nedinsco Fabriek krijgt gestalte

Publicatiedatum: 16-12-2011

De beoogde functie van Mediahuis in de voormalige Nedinsco Fabriek, is weer een stap dichterbij. Onlangs koos de Limburgse omroep L1 definitief voor huisvesting per 2013 in het gebouw. Eerder bereikte Woonwenz overeenstemming met Omroep Venlo en Media Creations. Met Mediagroep Limburg (MGL), uitgever van Dagblad de Limburger, is Woonwenz nog in gesprek.

Samenwerking

In de rijksmonumentale Nedinsco Fabriek komen onder meer 27 starterswoningen in het sociale huursegment. De begane grond verhuurt Woonwenz aan de gemeente Venlo voor de huisvesting van een deel van de ambtenaren. De overige ruimtes, waaronder de markante toren en de machinehal op het plein, zijn bestemd voor mediapartijen die op onderdelen gaan samenwerken binnen het concept Mediahuis. 

L1 gaat in Nedinsco ongeveer 200 m2 afnemen op de 2e verdieping. Rob Stevens, algemeen directeur van L1: “Als publieke omroep zijn we groot voorstander van samenwerking met andere partijen. Een Mediahuis is daarvoor de perfecte omgeving. Het is bovendien een mooi visitekaartje voor L1. Voor ons is het van groot belang om een vestiging in Noord-Limburg te houden. L1 zit tot nu toe in De Maaspoort, maar is daar minder zichtbaar voor het publiek. Kortom, we zijn heel blij met deze nieuwe huisvesting.” 

http://www.nedinscofabriek.nl/De komende tijd wordt besproken hoe de verschillende mediapartijen gaan samenwerken en hoe er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de verschillende ruimtes. L1 voert hier ook overleg over met Omroep Venlo, die 650 m2 huurt op de 3e verdieping en in de machinehal. Frank van Engelen, directeurbestuurder van Woonwenz: “De mediabedrijven moeten natuurlijk zelf bekijken hoe zij samen kunnen werken binnen het Mediahuis. Wij denken hier wel in mee, omdat we zeer enthousiast zijn over deze functie. De lenzen van de camera’s van de media zijn een aardige verwijzing naar de lenzen van de nachtkijkers die hier vroeger geproduceerd werden. Bovendien past de architectuur van het gebouw, met veel glas, uitstekend bij datgene waar de media voor staan: ‘openheid en transparantie’.” 

Volgens wethouder Twan Beurskens heeft Venlo echt behoefte aan een dergelijk mediaconcept. “In Venlo gebeurt veel op dit moment. Zowel de grootschalige stadsvernieuwing als ontwikkelingen op het gebied van economie of hoger onderwijs zijn onderwerpen waar terecht veel media-aandacht voor is. Het mediahuis wordt een plek waar bedrijven, instellingen en overheid op een effectieve manier informatie met de media kunnen delen”, aldus Beurskens. 

Bouwvorderingen

De restauratie van de Nedinsco Fabriek loopt nog goed op schema. Inmiddels is vrijwel het gehele gebouw, inclusief de toren, gestript. Betonrestaurateur Vogel rondt deze maand de herstelwerkzaamheden aan het beton af. Aannemer BAM is inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor het weer opnieuw ‘opbouwen’ van het complex. Deze werkzaamheden starten begin volgend jaar.

http://www.nedinscofabriek.nl/Woonwenz verwacht medio januari ook te kunnen starten met de verhuur van de 27 woningen. De huurprijzen komen grotendeels in het sociale segment te liggen, wat betekent dat huurtoeslag mogelijk is. Woonwenz heeft als doelgroep jonge starters op het oog, omdat dit volgens haar goed past bij het dynamische, moderne karakter van de Nedinsco Fabriek. Bovendien is er behoefte aan goede starterswoningen in en rondom de binnenstad en ontstaat er een goede mix aan bewoners in het nieuwe gebied Maaswaard. Geïnteresseerden in de woningen kunnen zich reeds melden bij Woonwenz of meer informatie vinden op www.nedinscofabriek.nl. Woonwenz wil de werkzaamheden eind 2012 afronden, waarna de toekomstige gebruikers begin 2013 hun intrek kunnen nemen in  het ‘nieuwe’ Nedinsco.

Ga naar de website van de Nedinsco Fabriek

Deel deze pagina