Nedinsco Fabriek opent haar deuren

Publicatiedatum: 25-05-2012

Op zaterdag 2 juni organiseert branchevereniging Bouwend Nederland in samenwerking met BAM Utiliteitsbouw, de Dag van de Bouw bij het bouwproject Nedinsco Fabriek te Venlo. Belangstellenden worden uitgenodigd een kijkje te komen nemen achter de schermen op de bouwplaats van Nedinsco Fabriek aan de Molensingel in Venlo. De open dag is van 10.00 uur tot 16.00 uur, iedereen is welkom.

Rondgang
Belangstellenden worden ontvangen met een kopje koffie, thee of limonade en kunnen dan een rondgang maken door het gebouw langs de afgezette route. Belangstellenden kunnen bij het volgen van de route de toren van de Nedinsco Fabriek bezichtigen en genieten van het uitzicht over de Maas en de stad Venlo. Voor minder validen is de rondgang niet goed begaanbaar. Zowel de aannemer BAM, architect Diederendirrix als Woonwenz zijn tijdens deze open dag aanwezig voor eventuele vragen.

Voor de kinderen is er een springkussen en worden er een aantal echte 'bouwactiviteiten' georganiseerd. Ook kunnen de kinderen genieten van een lekker ijsje. Nedinsco Fabriek opent haar deuren
 
Herontwikkeling rijksmonument
De herontwikkeling van rijksmonument Nedinsco Fabriek bevindt zich in plangebied Maaswaard. Het is een waardevol gebouw in Bauhaus-architectuur en behoort tot de lokale cultuurhistorie van Venlo. De Nedinsco Fabriek is inmiddels gestript tot een kaal betonskelet. Er wordt een nieuwe gevel en inrichting gerealiseerd. De buitengevel bestaat uit een geïsoleerde stucwerkgevel met grotendeels nieuwe stalen en aluminium puien. De toren behoudt de originele ramen welke gerestaureerd en momenteel teruggeplaatst worden. In de Nedinsco Fabriek worden 27 huurappartementen en diverse commerciële ruimten gerealiseerd en verhuurd door Woonwenz. De eerste ronde van de verhuur is inmiddels gestart, geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. Omroep Venlo, Media Creations, L1 en gemeente Venlo zullen zich eveneens in Nedinsco Fabriek vestigen.

Meer informatie over de Dag van de bouw kunt u vinden op www.dagvandebouw.nl.

Deel deze pagina