Nieuw woongebied Park Rijnbeek nadert voltooiing

Publicatiedatum: 11-12-2012

Vorige week heeft woningcorporatie Woonwenz het hoogste punt bereikt van de bouw van 22 levensloopbestendige woningen aan de Laaghuissingel in Venlo-Noord-Oost. Met de realisatie van deze woningen, die na een zeer korte bouwtijd omstreeks de zomer van 2013 opgeleverd zullen worden, komt een einde aan de herinrichting van Park Rijnbeek.

Hoogste punt bereikt
De bouwwerkzaamheden, uitgevoerd door aannemersbedrijf Jongen Venlo BV, zijn medio september gestart en verlopen zeer voorspoedig. Woonwenz verwacht de woningen eerder dan de geplande opleverdeadline gereed te hebben. Dat betekent dat de huurders, als de winter niet al te streng wordt, nog vóór de zomer van 2013 de sleutel overhandigd krijgen. Daarmee zou de bouwtijd van de woningen slechts 9 a 10 maanden bedragen. Op dit moment zijn de wanden van de woningen geplaatst en de dakvloeren gestort en bekleed met dakbedekking. Daarmee is het hoogste punt van de bouw bereikt. Ook is het gevelmetselwerk al gedeeltelijk zichtbaar.

Functionele woningen
De 22 woningen zijn zo ontworpen, dat ze zowel voor bijvoorbeeld jonge gezinnen en tweeverdieners, als voor senioren geschikt zijn. De badkamer en grootste slaapkamer liggen op de begane grond. Traplopen is dus niet perse noodzakelijk. Bijzonder is dat bij diverse woningen verschillende leefplekken gecreëerd worden, door onder andere de grote leefkeuken te scheiden van de woonkamer. Alle woningen hebben een binnenpatio of terras. Op de eerste verdieping liggen nog extra slaapkamers/werkkamers en een techniekruimte.Nieuw woongebied Park Rijnbeek nadert voltooiing

Park Rijnbeek: populair woongebied
Woonwenz werkt al enkele jaren aan gebiedsontwikkeling ter plaatse van de Rijnbeekstraat en Laaghuissingel. Ooit stonden hier verouderde schoolgebouwen, nu is het een hoogwaardig woongebied. Een jaar geleden leverde de woningcorporatie fase 1 op, de realisatie van een dikke honderd appartementen gesitueerd in de appartementengebouwen Markies Spinola en Hertogin Isabella. Vrij uniek is dat Woonwenz zelf de openbare ruimte volledig inricht met veel groen, wandelpaden, wadi’s én kunst. Door het hele park loopt een kunstwerk van Tom Smetsers dat gebaseerd is op het kanaalplan Fossa Eugeniana en bestaat uit verschillende onderdelen van glas en cortenstaal.  Dit kunstwerk wordt verder afgemaakt als de 22 woningen gereed zijn. Park Rijnbeek zal pas volledig klaar zijn als ook de laatste bomen en struiken aangeplant zijn. Dit wordt gedaan in het plantseizoen in het najaar van 2013.

Dat Park Rijnbeek een populaire woonlocatie is geworden, blijkt uit de grote vraag naar zowel de appartementen als de levensloopbestendige woningen. Hertogin Isabella en Markies Spinola waren in korte tijd verhuurd en ook de levensloopbestendige woningen, met huurprijzen in het middelhoge huursegment, zijn nagenoeg allemaal reeds verhuurd. De gesprekken voor de laatste drie te verhuren woningen lopen momenteel, maar geïnteresseerden kunnen zich natuurlijk te allen tijde melden bij dochteronderneming Maesteyn.

Deel deze pagina