Nieuwbouwplannen locatie Craneveldstraat in de maak

Publicatiedatum: 16-06-2021

We onderzoeken momenteel nieuwbouwmogelijkheden in het gebied rondom de Craneveldstraat en Hogeweg in Venlo. Hier staan nu nog 4 blokken van in totaal 69 appartementen. Deze worden mogelijk vervangen voor nieuwbouw. De bewoners zijn hierover al geïnformeerd.

 

Verhuisbesluit

Hoewel er nog volop getekend wordt aan nieuwbouwplannen, hebben we de bewoners al in een vroeg stadium meegenomen in onze afwegingen. Er zijn huis aan huis zijn gesprekken gevoerd en er is ook een onderzoek gedaan naar de mening van de bewoners over de flat. De meeste bewoners delen onze mening dat de flats onvoldoende energiezuinig zijn. Ook de balkons, de gehorigheid, netheid, en ventilatie waren aandachtspunten. We vinden dat de flats na een eventuele renovatie onvoldoende toekomstbestendig zouden zijn en koersen daarom op sloop. Bijna 90% van de bewoners deelt die mening.

Nieuwbouwplan

Hoewel het definitieve sloopbesluit pas genomen wordt als ook de toekomstige nieuwbouwplannen bekend zijn, is sloop dus zeer waarschijnlijk. Na de sloop komen er ook weer nieuwe betaalbare woningen terug. Dat kan een combinatie van appartementen en grondgebonden woningen zijn, maar ook andere opties worden bekeken. Tegelijkertijd bouwen we ook extra woningen op nieuwe plekken. Hierdoor lopen de wachtlijsten niet verder op. Vrijkomende woningen in deze flats blijven ook niet leeg iggen tot de sloop, maar worden tijdelijk verhuurd aan bijvoorbeeld starters.

Verhuizen

We hebben er bewust voor gekozen niet te wachten met de herhuisvesting totdat er een sloopbesluit genomen is. Zo heeft iedereen ruim de tijd om aan het idee te wennen én een passende woning te vinden. De bewoners hebben vanaf dus al recht op voorrang bij de woningtoewijzing en een verhuiskostenvergoeding. De komende tijd voeren we nog met alle bewoners gesprekken over hun woonwensen. De ervaring leert dat sommige bewoners al snel op zoek gaan naar een nieuwe woning en anderen liever nog even wachten. Die ruimte is er ook.

Tijdelijke verhuur

We laten de vrijkomende appartementen trouwens niet leeg liggen. Via leegstandsbeheerder Alvast kunnen woningzoekenden hier tijdelijk tegen gereduceerd tarief een woning huren. Ideaal voor mensen die snel op zoek zijn naar een woning, maar nog niet lang genoeg staan ingeschreven om kans te maken op de meeste reguliere sociale huurwoningen. Bijkomend voordeel is dat de flats netjes en veilig blijven en het niet nodig is appartementen die vrijkomen dicht te timmeren. Dat is uiteindelijk veel beter voor de leefbaarheid. Interesse in tijdelijk huren? Klik dan hier.  

Planning

Naar verwachting zijn de nieuwbouwplannen binnen enkele maanden gereed. Indien deze intern goedgekeurd worden en afstemming met de gemeente heeft plaatsgevonden, kan het sloopbesluit genomen worden. Het is dus nog niet bekend wanneer de flats gesloopt worden. Dat kan nog enkele jaren duren. Via deze website houden we u natuurlijk op de hoogte. 

 

Deel deze pagina