Nieuwbouwplannen voor Melderslo

Publicatiedatum: 24-09-2015

Afgelopen maandag zijn tijdens een informatieavond in gemeenschapshuis De Zwingel, in het bijzijn van wethouder Vostermans, de plannen voor de ontwikkellocatie ‘Achter de Pastorie’ in Melderslo gepresenteerd. In de eerste schetsen van het plan is ruimte voor 8 sociale grondgebonden huurwoningen.

Mede op basis van marktgegevens, willen we zo veel mogelijk doelgroepen onder andere senioren, starters, tweepersoonshuishoudens, alleenstaanden met of zonder kinderen kunnen bedienen. We passen bij voldoende belangstelling het bouwprogramma dan ook aan op de vraag vanuit de geïnteresseerden.

Twee woningentypen
In het plan wordt gekozen voor twee verschillende woningtypen, eengezinswoningen en de zogeheten levensloopbestendige woningen. De woningen zullen passend binnen de omgeving worden ontworpen en bezitten al het mogelijke voor een sociale huurwoning.  
De eengezinswoningen, met drie bouwlagen, hebben een woonoppervlak van circa 110 m2. Op de begane grond wordt er bij de woonkamer een open keuken gerealiseerd. Naast de badkamer op de eerste verdieping komen drie slaapkamers en er is een zolderverdieping.
Bij het andere woningtype, de levensloopbestendige woning met een woonoppervlak van circa 95 m2, is het kenmerkend dat het gehele woonprogramma zich op de begane grond kan afspelen. De woning bestaat uit twee bouwlagen en is geschikt voor jong en oud. Typerend voor deze woning is dat er een badkamer op de begane grond is waarnaast een slaapkamer wordt gesitueerd, maar deze kan ook als studiekamer of als verlengde van de woonkamer worden ingericht. Op de verdieping is een bergruimte en één grote slaapkamer waar twee slaapkamers van gemaakt kunnen worden.
Alle woningen hebben in het plan een tuin waar een buitenberging is ingetekend. Ook is het plan zo ingericht dat de woningen via een achterom pad kunnen worden benaderd.

Geïnteresseerd? Inschrijven voor 10 oktober
Bij interesse in dit plan moet men zich eerst via de site van Thuis in Limburg inschrijven. Belangstelling voor het plan kan na inschrijving getoond worden via het menu (nieuw)bouwprojecten. Op basis van de inschrijvingen wordt er een besluit genomen omtrent de verdere uitwerking van de plannen. Eveneens kan dan het exact aantal en het type nieuwbouwwoningen worden vastgesteld. Het is belangrijk dat belangstellenden zich voor 10 oktober 2015 registreren. Naar verwachting worden belangstellenden rondom de jaarwisseling geïnformeerd over dit besluit.

De huurprijs ligt tussen € 576,- tot € 710,- (prijspeil 2015). Een definitieve huurprijs kan pas later in de planvorming worden vastgesteld. Bij woningtoewijzing wordt onder andere rekening gehouden met de gezinsgrootte en het gezamenlijk huishoudinkomen, die geldt voor de sociale verhuur.

Samenwerkingsovereenkomst
De gemeente Horst aan de Maas en Woonwenz hebben middels de ‘intentieovereenkomst Strategische Samenwerking 2012-2020’ en de hieruit voortvloeiende prestatieafspraken 2013-2015 tussen Wonen Limburg, Woonwenz en de gemeente afspraken gemaakt ten aanzien van de mogelijke realisatie van sociale huurwoningen in deze gemeente. Voor deze partijen is de overeenkomst een basis om samen te werken op het vlak van volkshuisvesting in de gemeente Horst aan de Maas. Inmiddels hebben we in 2013 twee pilotprojecten in Meerlo en Melderslo gerealiseerd. Ondanks de bevolkingskrimp in de regio is volgens onderzoek in Melderslo een lichte stijging in de woonbehoefte waarneembaar. Desondanks wordt eerst getoetst of er voor dit plan ‘Achter de Pastorie’ voldoende belangstelling is.

Klik hier voor het bekijken van de presentatie.

Deel deze pagina