Onthulling bord honderdste Cruyff Court

Publicatiedatum: 08-09-2009

Gisteren heeft Staatssecretaris Jet Bussemaker het projectbord van het honderdste Cruyff Court in Nederland onthuld. Woningstichting Venlo-Blerick ondersteunt de realisatie van het Cruyff Court in Venlo-Oost ten behoeve van een leefbare wijk.

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jet Bussemaker, heeft gisteren aan de Casinoweg in Venlo-Oost het projectbord van het honderdste Cruyff Court in Nederland onthuld. Woningstichting Venlo-Blerick ondersteunt de realisatie van het voetbalveldje in Venlo-Oost. De woningstichting is samen met de gemeente al enige tijd bezig met fysieke en sociale ingrepen in Venlo-Oost om een leefbare wijk met diverse voorzieningen te realiseren. Volgens de woningstichting draagt het Cruyff Court hier zeker aan bij.

Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. Met de Cruyff Courts wordt de functie die dat oude trapveldje had, weer terug in de wijk gebracht. De kinderen uit de buurt krijgen een goede, veilige plek om te sporten en door de samenwerking met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen, en het lokale bedrijfsleven heeft het Cruyff Court ook een belangrijke sociale functie in de wijk

Gisteren hebben de Johan Cruyff Foundation en de KNVB het moment van de onthulling van het bord in Venlo-Oost aangegrepen om het trapveldje te vernoemen naar Jeu Sprengers. De vorig jaar overleden voorzitter van VVV Venlo en de KNVB en bestuurslid van de UEFA was één van de drijvende krachten achter het initiatief van de KNVB om de Cruyff Courts te ondersteunen.

De nabestaanden van Jeu Sprengers waren ook bij de onthulling aanwezig. Verder woonden naast de woningstichting ook wethouder Ramon Testroote en wethouder Jan Lamers, voorzitter van de KNVB district Zuid II Jan ter Burg en Carole Thate directeur van de Johan Cruyff Foundation, de onthulling bij.
Begin oktober zal het honderdste Cruyff Court officieel geopend worden. Het is daarmee het derde Cruyff Court in de gemeente Venlo.

Deel deze pagina