Ontwerp 28 huurappartementen Sloterbeekstraat gereed

Publicatiedatum: 13-04-2021

Deze maand vragen we de omgevingsvergunning aan voor de bouw van 28 sociale huurappartementen aan de Sloterbeekstraat in Venlo-Zuid. Bouwbedrijf Van Wijnen gaat het project voor Woonwenz bouwen. Inmiddels is het voorlopig ontwerp aan de omwonenden gepresenteerd. Naar verwachting kan begin volgend jaar de schop de grond in.

 

Appartementengebouw

Het energieneutrale complex is ontworpen door Wauben Architects en wordt 3 verdiepingen hoog met op de hoek een hoger gedeelte van 7 lagen. De appartementen zijn ongeveer 80 m2 en hebben onder andere 2 slaapkamers en een inpandige berging die ook gebruikt kan worden om de scootmobiel te stallen. Achter het gebouw komt een afgesloten parkeerterrein met 29 parkeervakken en groen. De appartementen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. De verhuur start naar verwachting begin 2022 en verloopt via verhuurplatform thuisinlimburg.nl. Staat u nog niet infgeschreven? Maak dan nu al een account aan. 

Betaalbaarheid

Duurzaamheid én betaalbaarheid staan in dit project voorop. Frank van Engelen: "We houden de huurprijzen bewust in het laagste huursegment. Daarnaast zijn de energielasten minimaal en rekenen we géén Energieprestatievergoeding door. Hierdoor zijn de appartementen ook bereikbaar voor mensen met een krappe beurs. Denk aan de senior met alleen een AOW, maar ook aan jonge starters. Die moeten net zo goed in aanmerking kunnen komen voor een ruim driekamerappartement."

Voormalige ‘Lelijke plek”

Het nieuwe appartementengebouw komt op de plek waar vroeger het M&M gebouw stond, ooit een van de lelijkste plekken van Venlo. Gemeente Venlo kocht het verloederde pand in 2009 aan en sloopte het vervolgens. Toch heeft het nog een tijd geduurd, voordat er zicht kwam op een nieuwe invulling voor het braakliggend terrein. Dat had onder meer met de wet- en regelgeving rondom het spoor te maken. Woonwenz en gemeente zijn blij eindelijk een goede invulling voor deze locatie te hebben. Wethouder Sjors Peeters: "Daarmee slaan we twee vliegen in één klap. Een oplossing voor een ontsierend leeg terrein én een toevoeging van betaalbare woningen. Die vraag blijft immers onverminderd groot."

Als alles voorspoedig verloopt start de bouw begin 2022. Een jaar later krijgen de nieuwe bewoners de sleutel.

 

 

Deel deze pagina