Ontwerp Oude Staay-locatie gepresenteerd

Publicatiedatum: 26-06-2014

In de afgelopen maanden is er in opdracht van Woonwenz door drie architecten gewerkt aan een nieuwbouwplan voor de locatie van voormalig gemeenschapshuis de Staay in Blerick. Quant Architectuur uit Venlo heeft de pitch gewonnen. De nieuwbouw telt 45 sociale huurappartementen. Begin volgend jaar wordt gestart met de bouw. In 2016 moet het woongebouw opgeleverd worden.

Speels ontwerp

Het ontwerp van de nieuwbouw is inmiddels op hoofdlijnen stedenbouwkundig goedgekeurd. Het gebouw krijgt een speelse uitstraling met veel variatie en is aan de kant van het park drie etages en aan de Witherenstraat acht etages hoog. De entree van het woongebouw en de ingang van de parkeerplaats voor bewoners liggen aan de Witherenstraat. Het park tussen de Ruysdonck en de nieuwbouw blijft openbaar toegankelijk en wordt door de gemeente heringericht met veel groen, een wandelpad en bankjes. 

Ontwerp Oude Staay-locatie gepresenteerdDe verschillende typen appartementen zijn bedoeld voor diverse doelgroepen en zijn ook zeer geschikt voor senioren die nog zelfstandig kunnen wonen. De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van 80 m2, een ruime woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer, een berging en een balkon op het zuiden of het westen. De leefruimtes van de appartementen zijn naar de Witherenstraat of naar het park gericht. Op de begane grond van het gebouw bevinden zich extra bergingen voor de appartementen, een fietsenstalling en oplaadpunten voor de scootmobiel. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens. 

Interesse?

Ontwerp Oude Staay-locatie gepresenteerdBelangstellenden kunnen hun interesse bij Woonwenz kenbaar maken. Dit najaar, wanneer ook de definitieve indeling van de appartementen en de huurprijzen zijn vastgesteld, ontvangen zij de verhuurbrochure en kunnen ze zich officieel voor één of meerdere appartementen inschrijven. Nu het ontwerp van het gebouw bekend is, is Woonwenz ook op zoek naar een passende naam voor het woongebouw. Suggesties kunnen ingediend worden via info@woonwenz.nl of dit formulier.

Nieuwe impuls voor Blerick  

Ontwerp Oude Staay-locatie gepresenteerdHet nieuwbouwplan op de oude Staay-locatie is onderdeel van het Centrumplan Blerick. Jaren geleden is hier reeds mee gestart, maar de plannen hebben lange tijd stilgelegen. Een van de locaties uit het oorspronkelijke Centrumplan is het Laurentiusplein. Woonwenz had hiervoor concrete bouwplannen, die uiteindelijk teruggetrokken zijn, omdat de gemeentelijke parkeergarage onder het plein niet doorging en er anders te weinig parkeermogelijkheden over zouden blijven. Door integrale samenwerking tussen Antares, de gemeente, Berden en De Zorggroep zijn er voor diverse locaties in het centrum nieuwe plannen ontwikkeld en kreeg het Centrumplan Blerick weer een impuls. Ontwerp Oude Staay-locatie gepresenteerdNaast het bouwplan van Woonwenz, ontwikkelt Antares 25 sociale huurappartementen aan het Laurentiusplein, 17 huur- en koopwoningen aan de Witherenstraat en 11 woonzorgstudio’s voor Mensana aan de Steegstraat. De Zorggroep is momenteel al gestart met de bouw van groepswoningen op de locatie van het gesloopte verzorgingshuis Onder de Wieën. Er komt daarnaast een uitbreiding van Albert Heijn en Berden op het Laurentiusplein en een Apotheek-Huisartsenpost aan de Witherenstraat. De gemeente zorgt voor de herinrichting van de openbare ruimte op en rondom de projectlocaties. (zie ook eerder nieuwsbericht: Oplossing voor centrum Blerick)

De plannen voor het centrum van Blerick passen binnen de visie van Woonwenz om de komende jaren te investeren in het stadsdeel Blerick. Na succesvolle gebiedsontwikkeling in bijvoorbeeld Venlo-Noord, Venlo-Oost, Venlo-Zuid en het Kloosterkwartier, richt Woonwenz zich, in samenwerking met partners, de komende jaren op diverse wijken en buurten in Blerick. 

Deel deze pagina