Open Dag Crescendo: Zaterdag 18 juni

Publicatiedatum: 15-06-2011

Aanstaande zaterdag, 18 juni, organiseert Maesteyn in samenwerking met Woonwenz en De Zorggroep een Open Dag in Crescendo, Maaswaard. Het gebouw is inmiddels bijna helemaal voorzien van haar bijzondere jas van basaltlava, groen glas en betoncomposiet. Ook is een modelwoning ingericht. De komende maanden wordt onder andere de buitenruimte ingericht. Hiervoor is een kunstwerk van Ruud Simons aangekocht.

Allure aan de MaasDe afgelopen maanden is op de bouwplaats van Crescendo hard gewerkt aan de bijzondere gevelbekleding. Deze is zeer innovatief en bijzonder voor een woongebouw. Waar normaliter meestal gekozen wordt voor traditionele materialen, heeft eigenaar Woonwenz besloten om in Maaswaard een echte eye-catcher te bouwen. Met name de gevelbekleding draagt hieraan bij. Het gerenommeerde architectbureau Benthem-Crouwel bedacht een combinatie van basaltlava, betoncomposiet en groen glas. Deze combinatie is bewust gekozen. De basaltlava, uit de Duitse Eiffel, wordt steeds mooier naarmate hij ouder wordt. De natuursteen heeft een open structuur, met gaten en sleuven, die gezien kunnen worden als tekens van leven, net zoals een mens rimpels krijgt als hij ouder wordt. De gevels aan het binnenplein zijn voorzien van betoncomposiet, een technisch nieuw ontwikkeld materiaal waarin een structuur is aangebracht. De beide materialen versterken elkaar. De een natuurlijk en bestaand, de ander innovatief. Een perfecte combinatie. De groene structuur-glaspanelen geven een extra accent door de lichtreflectie van de Maas.Woonwenz heeft bewust gekozen voor een heel eigen architectuur, maar passend binnen de skyline van Maaswaard. Nog vóór de zomer start Woonwenz met de restauratie van het naastgelegen rijksmonument Nedinsco. Ook toen de herbestemming van Nedinsco nog onzeker was, heeft de corporatie bij het ontwerp van Crescendo al rekening gehouden met de bijzondere ‘buurman’. Beide gebouwen moesten kracht en eigenheid uitstralen, maar elkaar niet beconcurreren. Dat is gelukt; ondanks de eeuw leeftijdsverschil, hebben Crescendo en Nedinsco door hun moderne architectuur en ontwerpuitgangspunten verwantschap, maar behouden ze ieder hun eigen karakter.


Kunstwerk Ruud Simons
De komende maanden gaat Woonwenz aan de slag met de binnenzijde van het gebouw en de inrichting van de buitenruimte, waaronder het ruime Crescendoplein. Een opvallend kunstwerk van Ruud Simons gaat het plein sieren. Het beeld met de titel Toleranceintolerance is gemaakt van plaatstaal en is ruim 5 meter breed en 3,5 meter hoog. Het beeld is gespoten in signaalrood en fungeert in het groene landschap als een echte landmark en de toegangspoort tot het Crescendoplein.


Open Dag
Aanstaande zaterdag wordt Crescendo opengesteld voor ieder die interesse heeft een kijkje te komen nemen. Maesteyn heeft hiervoor een modelwoning volledig ingericht. Uiteraard zijn ook diverse andere appartementen te bezichtigen en is een model van het kunstwerk te zien. Geïnteresseerden zijn welkom van 13.00 uur tot 16.00 uur op de bouwplaats van Crescendo (te bereiken via de Hamelstraat of Walstraat). Meer info: www.crescendovenlo.nl