Open Huis Nedinsco Fabriek op 25 en 26 mei

Publicatiedatum: 06-05-2013

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is de rijksmonumentale Nedinsco Fabriek in Maaswaard te bezichtigen. Woonwenz legt momenteel de laatste hand aan de restauratie van het gebouw. In de week na het Open Huis worden de eerste sleutels uitgereikt aan de bewoners van de appartementen. Direct daarna volgen, gefaseerd, de opleveringen van de commerciƫle ruimtes.

Woonwenz is sinds 2011 bezig met de restauratie en herbestemming van de Nedinsco Fabriek. Velen hebben de werkzaamheden op de voet gevolgd en zijn erg nieuwsgierig naar hoe het complex er inmiddels van binnen uit ziet. Sinds de restauratie regent het verzoeken om Nedinsco te bezoeken. Woonwenz wil ieder die interesse heeft die kans geven op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Dit zal de laatste keer zijn dat de Nedinsco Fabriek in zijn geheel openbaar toegankelijk is. Na de zomer, als alle werkzaamheden afgerond zijn en ook alle huurders hun intrek hebben genomen, organiseert Woonwenz nog een feestelijke opening voor genodigden.

Twee routes

Bezoekers van het Open Huis kunnen in het weekend van 25 en 26 mei twee verschillende routes afleggen door het gebouw. De eerste route voert bezoekers langs enkele appartementen. Via de tweede route zijn de toren en een deel van de commerciƫle ruimtes te bezichtigen. Het dak van de toren is om veiligheidsredenen NIET toegankelijk. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat het complex weliswaar grotendeels gereed is, maar dat de openbare ruimte nog niet helemaal af is. Ook aan de machinehal op het plein, de toekomstige studio van Omroep Venlo, wordt nog gewerkt. Het terrein is dan ook nog grotendeels ingericht als bouwterrein.

Woonwenz raadt bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Het parkeren van de auto op of rondom het Nedinsco terrein is NIET mogelijk. Automobilisten wordt verzocht in de gemeentelijke parkeergarages te parkeren.

Meer informatie over de Nedinsco Fabriek? Bezoek de website www.nedinscofabriek.nl

Wat:   Open Huis Nedinsco Fabriek
Wanneer:  25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur
Waar:   Nedinsco fabriek, entree via de Molensingel (alleen fietsers en voetgangers!) 

Deel deze pagina