Opening en Open Dag woonbegeleidingscentrum Velden

Publicatiedatum: 13-06-2013

Op zaterdag 15 juni aanstaande wordt de officiële opening van het nieuwe woonbegeleidings- en activiteitencentrum in Velden gevierd. Tijdens de opening wordt ook de naam van het gebouw onthuld. ’s Middags vindt er tussen 14.00 uur en 16.00 uur een Open Dag plaats. Ieder die geïnteresseerd is kan een kijkje komen nemen in het gebouw.

De nieuwbouw aan de Kloosterstraat in Velden is door woningcorporatie Woonwenz eind 2012 opgeleverd en begin dit jaar in gebruik genomen door de huurders Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) en Kies Mondzorg. Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau Verheijen-Smeets, is een opvallende verschijning in het dorp. Het is drie verdiepingen hoog met op de hoeken vier karakteristieke torentjes. Aan de achterkant ligt een ruime tuin voor de bewoners. De nieuwbouw biedt ruimte aan 13 zorgappartementen voor SGL die hier cliënten met een lichamelijke beperking en/of een niet-aangeboren hersenletsel huisvest en begeleidt. Verder zijn er voor SGL een ontmoetingsruimte en werkplekken voor medewerkers gerealiseerd. In het gebouw organiseert SGL in het kader van de dagbesteding, een breed scala aan activiteiten op sportief, educatief, sociaal, cultureel en creatief gebied. Op de begane grond van de nieuwbouw realiseerde Woonwenz een tandartspraktijk voor Kies Mondzorg.

Wonen én dagbestedingopening van het nieuwe woonbegeleidings- en activiteitencentrum

Edgar van Kessel (regiomanager SGL) vertelt: “We zijn gestart met een woonbegeleidingscentrum met 14 bewoners. Omdat het gebouw veel meer mogelijkheden heeft dan alleen een woonbegeleidingscentrum, hebben we er voor gekozen om hier ook een activiteitencentrum te starten. Het is binnen SGL de eerste locatie die de combinatie wonen en dagbesteding aanbiedt. Tot nu toe krijgen we alleen maar positieve reacties van cliënten en we gaan uiteraard ook verder met dit project. Een mooie ontwikkeling ook richting de WMO.”

Eerste nieuwbouwproject Woonwenz in Velden

Voor Woonwenz is het woonbegeleidingscentrum het eerste nieuwbouwproject in Velden sinds de fusie met Woningstichting Arcen en Velden. Peter Renkens (projectleider Woonwenz): “Voor Velden is dit een belangrijk en ook opvallend gebouw. We hebben niet voor niets aan de Veldense bevolking gevraagd om namen voor het gebouw aan te dragen. We willen het gebouw graag, nu het helemaal klaar is, ook van binnen laten zien aan ieder die geïnteresseerd is.”

De opening en de onthulling van de naam vinden zaterdag 15 juni in besloten kring plaats. Tussen 14.00 en 16.00 uur staan de deuren aan de Kloosterstraat 12 open voor ieder die graag een kijkje wil komen nemen in enkele zorgappartementen, de activiteitenruimtes van SGL en de tandartspraktijk van Kies. 

Deel deze pagina