Opening honderdste Cruyff Court

Publicatiedatum: 06-10-2009

Vanmiddag wordt het honderdste Cruyff Court feestelijk geopend in Venlo-Oost. Het veld is vernoemd naar Jeu Sprengers.

Op dinsdag 6 oktober wordt het honderdste Cruyff Court geopend in het Marianumpark in Venlo-Oost. De Johan Cruyff Foundation en de KNVB hebben dit moment aangegrepen om het 100ste  trapveldje op te dragen aan Jeu Sprengers. De voormalig voorzitter van de KNVB en bestuurslid van de UEFA was niet alleen een voetbalgrootheid, maar ook één van de drijvende krachten achter het initiatief van de KNVB om de Cruyff Courts te ondersteunen.

Een Cruyff Court is een klein voetbalveld van 24 bij 36 meter. Het is een moderne variant van het aloude trapveldje. Bedoeld voor kinderen en jongeren, die met het Cruyff Court een goede en veilige voorziening krijgen midden in de wijk.Opening honderdste Cruyff Court Er zullen ook activiteiten georganiseerd worden in overleg met Woningstichting Venlo-Blerick, gemeente Venlo, Wel.kom, het wijkoverleg Venlo-Oost, de basisscholen in Venlo-Oost, sportverenigingen en VVV-Venlo. Daarbij staan thema’s als gezondheid, integratie, samen spelen en respect voor elkaar centraal.

 Woningstichting Venlo-Blerick heeft het Cruyff Court in Venlo-Oost financieel ondersteund. De woningstichting is samen met de gemeente Venlo al enkele jaren hard aan de slag om de wijk Venlo-Oost op fysiek en sociaal gebied te verbeteren. De woningstichting zet zich dan ook in om diverse voorzieningen in de wijk te laten landen. Dit komt de leefbaarheid ten goede. Een Cruyff Court in de wijk past volgens de woningstichting goed bij deze aanpak. Andere financiële bijdragen kwamen van de gemeente, het wijkoverleg en de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden.

Buiten de officiële opening en diverse toespraken, vinden er dinsdagmiddag ook diverse Opening honderdste Cruyff Court activiteiten plaats, verzorgd door onder andere Gilde-opleidingen, Wel.Kom, Jump ‘n Jazz en VVV. Zo wordt er een openingswedstrijd gespeeld, vindt er  een jongerentoernooi plaats en wordt er een voetbal-clinic georganiseerd door de selectie van VVV. Daarnaast is er voor kinderen de mogelijkheid om zich te laten schminken en wordt er gezorgd voor versnaperingen voor de kinderen. Niet-voetballers kunnen meedoen aan een dans-clinic.


Naast de opening van het 100ste Cruyff Court wordt de Stichting Cruyff Courts KNVB deze dag beloond met een onderscheiding voor het in beweging brengen van kinderen in de wijken. De zogenaamde Grassroots Award zal worden uitgereikt door Michael van Praag namens de UEFA.

Deel deze pagina