Oplevering De Wachtpost

Publicatiedatum: 20-03-2012

Afgelopen week hebben bewoners en Proteion Thuis de sleutel in ontvangst genomen van hun nieuwe woning in De Wachtpost. Woonwenz heeft dit complex in samenwerking met zorg- en serviceaanbieder Proteion Thuis gerealiseerd. Het woonzorgcomplex heet De Wachtpost, deze naam is gerelateerd aan de ligging van de nieuwbouw.

Het complex telt vier bouwlagen en is zodanig gebouwd, dat er een binnenpleintje is ontstaan waar bewoners samen met bezoekers tot rust kunnen komen. De Wachtpost, gelegen aan de Wachtpoststraat in Venlo, is een prachtig complex geworden met veel glas en opvallende accenten in de gevel. Aan de achterzijde van het complex zijn parkeerplaatsen gerealiseerd voor bewoners. Gemeente Venlo heeft het openbaar gebied verder vormgegeven, daarbij zijn ook nog parkeerplaatsen aan de straatzijde gerealiseerd. Op het binnenpleintje waar alle bewoners op uitkijken, staat een prachtig kunstwerk van kunstenaar Pieter Obels, vervaardigd uit cortenstaal. Oplevering De Wachtpost

Zorgappartementen
In het complex zijn onder andere 17 zorgappartementen gerealiseerd, deze worden door Proteion Thuis verhuurd. De appartementen zijn bedoeld voor senioren met een zorgindicatie, die nog zelfstandig kunnen wonen. De appartementen zijn circa 80 m2 en hebben onder andere twee slaapkamers en een ruime woonkamer met open keuken. Elk appartement heeft een balkon van ongeveer 8m2.

Groepswoningen
Eveneens zijn er 5 groepswoningen voor ieder 7 dementerende senioren gerealiseerd. Deze bewoners hebben voortdurend zorg nodig. De groepswoningen zijn huiselijk ingericht met een ruime woonkamer, leefkeuken en groot balkon. Elke bewoner heeft een eigen ruime slaapkamer van 17m2. Deze vorm van kleinschalig wonen combineert de warmte, geborgenheid en gewoonten van thuis, met 24 uur per dag zorg en veiligheid door Proteion.

VerhuurOplevering De Wachtpost
Woonwenz verhuurt de 5 groepswoningen aan Proteion Thuis, die de toewijzing verzorgt van zowel de groepswoningen als de zorgappartementen aan senioren met een zorgindicatie. Na toewijzing sluiten de bewoners van de zorgappartementen zelf een huurcontract af met Woonwenz. De verpleegkundigen  en verzorgenden van de groepswoningen staan wanneer nodig ook paraat voor de bewoners van de appartementen. Proteion Thuis levert in heel Noord- en Midden Limburg diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. In Venlo is de zorgaanbieder tot nu toe vooral bekend van het Proteion Thuiszorg wijkteam en de thuishulpen van Proteion Schoon.

Woonwenz heeft middels het nieuwbouwcomplex van De Wachtpost gewerkt aan het fysieke en sociale herstel van dit gebied. Op de locatie van De Wachtpost stond in het verleden het voormalige HAVAM-gebouw, dat dienst deed als studentenhuisvesting en later als huisvesting voor asielzoekers. Achter het gebouw lagen tevens nog 11 eengezinswoningen. Deze panden zijn in 2008 gesloopt. In februari vorig jaar is Woonwenz gestart met de bouwwerkzaamheden van De Wachtpost. 

Deel deze pagina