Overeenstemming plannen Kerkhofweg

Publicatiedatum: 17-07-2014

Deze week heeft Woonwenz van het college van B&W groen licht gekregen voor haar bouwplan van circa 45 woningen aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. De benodigde procedures worden in september opgestart. Woonwenz verwacht in 2015 te kunnen starten met de bouw.

In 2012 gaf het College van B&W haar goedkeuring om de woningbouwplannen voor het voormalig Enfa-terrein verder uit te werken. Ter voorbereiding op de bouwplannen en met het oog op de leefbaarheid, zijn toen al de lege panden op deze locatie gesloopt. De afgelopen jaren heeft Woonwenz samen met de gemeente (die de herinrichting van de openbare ruimte voor haar rekening neemt) gewerkt aan een goede invulling van het plangebied. Hierbij is rekening gehouden met de omliggende bebouwing en de omgeving. Woonwenz verwacht dat de plannen in het voorjaar van 2015 concreter zijn. Op het voormalige Enfa-terrein, tegenover het gerenoveerde slachthuis ‘Renaissance’, wil Woonwenz diverse woningtypen bouwen. Niet lang daarna zal de bouw aanvangen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Woonwenz om zich op de belangstellendenlijst te laten plaatsen. Dit kan ook door hier het interesseformulier in te vullen. 

Herstructurering Venlo-Zuid

Met de bouw van de nieuwe woningen aan de Kerkhofweg rondt Woonwenz de herstructurering van dit deel van Venlo-Zuid af. Samen met diverse partners heeft Woonwenz de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in deze wijk. Woonwenz leverde er diverse bijzondere woningbouwprojecten op, zoals  het ‘bouwen voor de buurt-concept in het Krekelveld, waar de oorspronkelijke bewoners zelf mochten “meetekenen” aan het ontwerp van hun nieuwe woning. Ook bijzonder was de bouw van appartementengebouw Enfastaate waarbij voor het eerst in Limburg zogenaamde recyclebare ‘click-brick’ stenen werden gebruikt. Kers op de taart was de transformatie van de ruïne van het voormalig slachthuis tot bijzonder woongebouw Renaissance. De metamorfose van dit gemeentelijk monument gaf de nieuwe wijk toch een bijzonder authentiek element.

Deel deze pagina