Park Rijnbeek een pareltje rijker

Publicatiedatum: 27-04-2012

Gisteren is tijdens het openingsfeest voor de bewoners van Park Rijnbeek en genodigden het openbaar kunstwerk van Tom Smetsers onthuld. Tom Smetsers maakte dit kunstwerk in opdracht van Woonwenz. Tevens werden directeur-bestuurder Frank van Engelen en wethouder Beurskens verrast met het katern over de Fossa Eugeniana uit handen van het Gemeentearchief Venlo.

Onthulling kunstwerk
Kunstenaar Tom Smetsers, Frank van Engelen en wethouder Beurskens onthulden een deel van het openbaar kunstwerk, de informatiezuil. Middels de informatiezuil kunnen omwonenden, wandelaars en geïnteresseerden zien hoe het kanaal in het park is vormgegeven. Het kunstwerk geeft in miniatuur het kanaalplan van de Fossa Eugeniana weer. De knooppunten van het kanaal worden middels kunstwerken in het park nagebootst. De cor-ten stalen kunstobjecten zijn middels een glazen blok aan elkaar verbonden, het glas geeft het water in het kanaal weer. Eind volgend jaar wordt het kunstwerk, het miniatuur van het kanaalplan in het park voltooid, dit vanwege de bouw van de levensloopbestendige woningen.

Katern Fossa EugenianaPark Rijnbeek een pareltje rijker
Gezien de achtergrond en ontwikkelingen van Park Rijnbeek vond het Gemeentearchief Venlo het meer dan de moeite waard om een katern aan de Fossa Eugeniana te wijden. Het gemeentearchief deed dit in samenwerking met Woonwenz. In het katern wordt de rol van Venlo toegelicht evenals het kanaalplan. Bewoners en genodigden ontvingen dit katern.

Levensloopbestendige woningen
In 2005 lagen de eerste plannen voor Park Rijnbeek op tafel en in 2008 werd het daadwerkelijk zichtbaar dat Woonwenz in dit gebied aan het werk was middels de sloop van de voormalige tuinbouwschool en ROC Gilde. In 2010 startte de bouw van de woongebouwen in Park Rijnbeek en nu wordt gewerkt aan het laatste stukje van de 2,8 hectare grond. Eind vorig jaar leverde Woonwenz het wooncomplex Markies Spinola en het woonzorgcomplex Hertogin Isabella in Park Rijnbeek op.

SBO De Opstap is in hPark Rijnbeek een pareltje rijkeret eerste kwartaal van dit jaar gesloopt. Op deze plek worden diverse levensloopbestendige woningen gerealiseerd. Naar verwachting wordt er na de zomervakantie van dit jaar gestart met de bouw van de levensloopbestendige woningen, vervolgens wordt in het najaar van 2013 Park Rijnbeek volledig opgeleverd. Maesteyn, dochteronderneming van Woonwenz, verzorgt de verhuur van de levensloopbestendige woningen.

Deel deze pagina