Park Rijnbeek voltooid

Publicatiedatum: 28-06-2013

In minder dan negen maanden zijn de 22 grondgebonden woningen in Park Rijnbeek gebouwd. De bewoners hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe huurwoning ontvangen. Kunstenaar Tom Smetsers plaatst morgen in opdracht van Woonwenz het laatste onderdeel van het kunstwerk, waar de naam Venlo op staat. Het nieuwbouwplan en het kunstwerk zijn dan voltooid.

Woningen voor iedereen

De grondgebonden woningen die veelal bewoond worden door senioren, zijn rolstoeltoegankelijk en van vele gemakken voorzien. Het woonprogramma kan zich geheel op de begane grond afspelen, waarbij in de ruime woningen diverse leefplekken kunnen worden gecreëerd. Bij het ontwikkelen van de woningen is gelet op gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen, zoals aluminium kozijnen, vloerverwarming en bij enkele woningen is er een zonneboiler aangebracht. De glaspartijen in de woningen zorgen ervoor dat optimaal genoten kan worden van de groene woonomgeving. De architectuur van de woningen is opgezet door 2.0 Architecten, de bouw is uitgevoerd door aannemer Jongen Venlo.
Het verkeersluwe park wordt eind dit jaar, vanwege het plantseizoen, verder aangeplant met bomen en struiken.

Bijdrage aan Venlo-OostPark Rijnbeek voltooid

Park Rijnbeek heeft uiteindelijk bijgedragen aan een positief leefklimaat in Venlo-Oost. Uit de wijkfoto van 2005 bleek dat er veel senioren uit de wijk zouden vertrekken, omdat er weinig geschikte woongelegenheden zouden zijn. Kwaliteit en comfort waren daarbij leidend, dit heeft geresulteerd in hoogwaardig wonen in Park Rijnbeek.

Eind 2011 werden de twee woongebouwen Markies Spinola en Hertogin Isabella in Park Rijnbeek opgeleverd.
De namen van de woongebouwen zijn gerelateerd aan de hoofdrolspelers van het kanaalplan Fossa Eugeniana. Het kunstwerk van Tom Smetsers is een miniatuur van het kanaalplan. Het gehele nieuwbouwplan is zo opgezet dat mensen uit Venlo-Oost tot op hoge leeftijd zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen, met de zorg op maat die wordt gewenst.Park Rijnbeek voltooid

In totaal investeerde Woonwenz circa € 20 miljoen in Park Rijnbeek. Alle 124 huurwoningen en huurappartementen zijn verhuurd. De welzijnsruimte in Hertogin Isabella is inmiddels in het kader van Venlo Droom in gebruik genomen. Hier is onder andere een eetpunt gevestigd, maar komt ook de schoenmaker eens per week langs en kan bloed worden geprikt.

Deel deze pagina