Plannen Bremweg gepresenteerd

Publicatiedatum: 31-05-2011

Gisteren presenteerden Woonwenz en de gemeente Venlo de nieuwbouwplannen voor de locatie Bremweg aan omwonenden. In september start Woonwenz hier met de bouw van 26 levensloopbestendige woningen. De gemeente Venlo gaat het bosrijke gebied achter de woningen herinrichten. De presentatie is nu te downloaden.

Doorstroming
Van de 26 levensloopbestendige woningen die Woonwenz gaat bouwen, zijn er 18 bestemd voor de sociale verhuur en 8 voor de verkoop. Met de bouw wil Woonwenz doorstroming in de wijk op gang brengen. Met name de huurwoningen worden speciaal gebouwd voor de ouderen in de wijk. Wanneer zij verhuizen, laten zij grote woningen achter voor gezinnen met kinderen. Deze doorstroming zorgt voor een gevarieerde buurt voor diverse doelgroepen. Bewoners van de zogenaamde Witte Woningen in het gebied krijgen dan ook voorrang op de nieuw te bouwen woningen. 

Huurwoningen
Alle huurwoningen beschikken op de begane grond over een grote woonkamer met open keuken, een ruime slaapkamer, badkamer, een apart toilet en een inpandige berging aan de voorzijde voor o.a. de fietsen. Alle woningen hebben aan de achterzijde een bijzonder plateauterras van circa 20m2 dat via een schuifdeur in de woonkamer te bereiken is. Het terras ligt iets boven het maaiveld, waardoor het gevoel ontstaat midden in het groen te zitten. Naast het terras, op de scheiding met de buren, is een bergkast voor bijvoorbeeld de tuinmeubelen. Op de 1e verdieping is nog een extra slaapkamer gesitueerd. 

Koopwoningen, geschikt voor iedereen
Met de 8 koopwoningen wil Woonwenz een brede doelgroep aanspreken. De woningen zijn namelijk eenvoudig aan te passen aan de wensen van de toekomstige bewoners. Kopers kunnen kiezen tussen de levensloopbestendige variant, waarbij traplopen niet meer noodzakelijk is, of de reguliere variant. Hierdoor zijn de koopwoningen zowel geschikt voor senioren als voor andere groepen, zoals jongeren of gezinnen. De koopwoningen lijken sterk op de huurwoningen, maar beschikken over een grotere verdieping.
 

  1. Levensloopbestendige variant
    Wanneer de woning levensloopbestendig wordt gemaakt, bevinden zich op de begane grond de woonkamer met open keuken, een ruime badkamer en de hoofdslaapkamer. Ook komt er een optie voor een apart tweede toilet op de begane grond en realiseert Woonwenz een grote berging aan de voorzijde van de woning. Op de verdieping bevinden zich bij deze variant nog twee slaapkamers en een kamer die bijvoorbeeld als grote berging te gebruiken is.
     
  2. Reguliere variant
    Wanneer gekozen wordt voor deze variant, beschikt de woning op de begane grond over een zeer grote woonkamer met open keuken, een toilet, een royale berging aan de voorzijde én een aparte kamer die bijvoorbeeld in te richten is als berging of hobbykamer. Op de verdieping bevinden zich de badkamer en twee slaapkamers. De woning kan in een later stadium door de koper zelf heel eenvoudig levensloopbestendig worden gemaakt.

Kopers krijgen daarnaast een eigen parkeerplaats voor de deur, in het plangebied.

Zeer scherpe prijzen!
De verkoopprijzen van de woningen liggen in het sociale segment. Dit betekent dat mensen met een bruto jaarinkomen tot € 48.000 euro deze woningen moeten kunnen kopen. Voor veel huurders, die denken dat een nieuwbouw koopwoning onhaalbaar is, heeft Woonwenz dus goed nieuws! De prijzen van de woningen komen op 196.000, 198.000 en 199.500 euro V.O.N. te liggen.
Hiervoor krijgen kopers een prachtige, nieuwe woning in een bosrijk gebied, maar toch dichtbij diverse voorzieningen. Bij de prijs is een eigen parkeerplaats in het plangebied inbegrepen.

Planning
Woonwenz verwacht in september te kunnen starten met de bouw. De woningen worden, als alles volgens planning verloopt een jaar later opgeleverd. De woningen worden grotendeels gebouwd op de open plek waar ooit de flats stonden. Hierdoor blijft het bos rondom de woningen vrijwel helemaal behouden. De gemeente zorgt dat het bos opgeknapt wordt en er voldoende wandelpaden komen. Hoe het er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Bij het ontwerp gaat de gemeente de buurt en Woonwenz betrekken.

Interesse?
Wilt u meer weten over het project of heeft u interesse in één van de woningen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Woonwenz via 077-3893131 of infowoonwenznl.
De verkoop van de woningen start zo snel mogelijk. Geïnteresseerden voor de huurwoningen kunnen zich uiteraard ook bij Woonwenz melden, maar zoals gezegd hebben de bewoners van de Witte Woningen voorrang bij de toewijzing. De verhuur van de woningen start in het najaar. Indien u vragen heeft over de openbare ruimte en het groen, kunt u contact opnemen met de Gemeente Venlo.

Klik hier om de presentatie van 30 mei te downloaden

Deel deze pagina