Programmeur Cambrinus wordt creatief regisseur Domani

Publicatiedatum: 03-01-2012

Domani in Venlo gaat de komende jaren haar activiteiten verder uitbreiden. Woonwenz, eigenaar van Domani heeft hiervoor Jan Duijf, programmeur van Cambrinus in Horst, aangetrokken als creatief regisseur.

Jan Duijf weet met zijn inspirerende volharding rondom het Cambrinuspodium in Horst bekendheid onder een groot publiek te verwerven. Dit was voor Woonwenz aanleiding om te polsen naar diens bereidheid om als creatief regisseur de activiteiten in Domani te verbreden. Woonwenz is van mening dat de laatste jaren een succesvolle basis is gelegd voor concerten en exposities in Domani, maar wil dit nu voor een breder publiek toegankelijk maken.

Programmeur Cambrinus wordt creatief regisseur DomaniConcertpodium Dominicanenkapel, dat voornamelijk klassieke muziek programmeert, heeft een goede basis gelegd voor cultuurpodium Domani. Jan Duijf zal daarnaast een variërend maar ook afwisselend programma samenstellen van onder andere popmuziek, jazz, sing en songwriters. Momenteel wordt er nog aan het programma gewerkt. Als creatief regisseur ziet Jan Duijf genoeg ingrediënten, rondom en in Domani aan instanties en activiteiten, om voeding te geven aan een inspirerend stadsdeel; het Kloosterkwartier.

De kapeL kreeg in de zomer van 2007 een culturele invulling en werd tot ‘Domani, podium voor morgen’ gedoopt. Op verzoek van de paters Dominicanen, waar Woonwenz in 2005 de kapel van kocht, wordt rekening gehouden met de sacrale geschiedenis en het verleden. Na restauratie en renovatie, werd Domani opgeleverd als podium voor morgen voor concerten, exposities, besloten ontvangsten en huwelijken.

Deel deze pagina