Project 'Samen Sterk' in Venlo-Oost

Publicatiedatum: 04-05-2009

VVV-maatschappelijk organiseert in samenwerking met onder andere de woningstichting het project 'Samen Sterk' voor kinderen van de Don Boscoschool in Venlo-Oost.

VVV-Venlo Maatschappelijk gaat in samenwerking met onder andere Woningstichting Venlo-Blerick het project ‘‘Samen Sterk’’ organiseren.
Andere participanten zijn de Gemeente Venlo, het Wijkoverleg Venlo-Oost en Scelta Mushrooms.

Clinic door selectiespelers VVV
Voor het project “Samen Sterk” zijn leerlingen van de bovenbouw van basisschool Don Bosco uit Venlo-Oost uitgenodigd om op woensdagmorgen 6 mei in de Businesslounge van VVV-Venlo lessen te volgen over het thema respect. Deze lessen worden gegeven door deskundige leerkrachten.
Om de theoriekennis ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen, wordt er tijdens het middaggedeelte een sportclinic gegeven in Seacon stadion De Koel. De clinic is gericht op voetbal en wordt verzorgd door selectiespelers van VVV-Venlo. Hieraan zullen, naast de leerlingen van Don Bosco, ook leerlingen van de Mytylschool en leerlingen van de Vijverhofschool (beide speciaal onderwijs) deelnemen. Hiermee wordt aandacht besteed aan het thema integratie.Project 'Samen Sterk' in Venlo-Oost

Voor leerlingen met een beperking is het van onschatbare waarde dat ze gerespecteerd en geaccepteerd worden door kinderen zonder beperking. Daarom is integratie en samenwerken van groot belang tijdens het project ‘‘Samen Sterk’’. In aanwezigheid van selectiespelers van VVV-Venlo beleven zowel de kinderen met als zonder beperking, een onvergetelijke en leerzame dag.

Voor het project ‘‘Samen Sterk’’ zijn ook de ouders van alle leerlingen uitgenodigd. Zij worden onder andere voorzien van een rondleiding door De Koel.

VVV-Venlo Maatschappelijk
Het project “Samen Sterk” is het een project van VVV-Venlo Maatschappelijk. VVV-Venlo Maatschappelijk vindt dat iedereen recht heeft op de mogelijkheid om te sporten. In de sport gaat het niet alleen om winnen. Sport socialiseert ook en brengt iedereen van jong tot oud bij elkaar, natuurlijk is sport ook een belangrijk sociaal instrument, daarnaast dient het als maatschappelijk bindmiddel. Het is goed voor de fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling.

VVV-Venlo Maatschappelijk wil in de gemeente Venlo met behulp van haar samenwerkingspartners structureel projecten/activiteiten ontwikkelen, ondersteunen en uitvoeren. De projecten zijn gericht op het bevorderen van een betere sociale, maatschappelijke en culturele deelname van verschillende doelgroepen aan de samenleving.

Voor het project, “Samen Sterk” is bewust gekozen voor de Don Boscoschool in Venlo-Oost. In deze wijk wordt de komende jaren door gemeente en woningstichting geherstructureerd. Ook de huidige basisschool Don Bosco wordt daarbij onder de loep genomen.

Deel deze pagina