Project Zonnig Limburg van start

Publicatiedatum: 08-04-2013

Afgelopen week zijn in het kader van het project ‘Zonnig-Limburg’, de eerste Venlose huurwoningen van zonnepanelen voorzien. Via Zonnig-Limburg kunnen huurders van corporatiewoningen dankzij subsidies van de Provincie en bijdragen van de woningcorporaties, zeer voordelig zonnepanelen op hun dak laten leggen. Ook de Venlose corporaties Woonwenz, Antares en Urbanus doen mee met het project.

In totaal doen op dit moment 54 huurders van de drie Venlose woningcorporaties mee met Zonnig-Limburg. Een aantal aanbiedingen loopt nog. Afgelopen week zijn de eerste woningen voorzien van de installaties. Naar verwachting volgen de andere woningen de komende weken. Paul Stelder, directeur-bestuurder van Antares: “De kracht van het project zit hem in de samenwerking tussen de corporaties en de Provincie. We kunnen het hierdoor echt aantrekkelijk voor huurders maken om te investeren in zonne-energie. Bovendien blijft de regie volledig in handen van de huurder zelf”.

Over Zonnig-Limburg
Zonnig-Limburg is een uniek samenwerkingsverband van 20 Limburgse woningcorporaties en de Provincie Limburg. Via Zonnig-Limburg kunnen huurders van de deelnemende corporaties zeer gunstig investeren in zonne-energie. Huurders kunnen voor de aanschaf van zonnepanelen op hun dak twee bijdragen ontvangen. Eén bijdrage komt uit de Limburgse Energie Subsidie (LES) van de Provincie. De tweede bijdrage wordt beschikbaar gesteld door de deelnemende woningcorporaties. Wanneer een huurder zonnig limburgverhuist en hij wil de zonnepanelen niet meenemen, dan neemt de woningcorporatie deze over.

Het is voor het eerst dat niet alleen woningeigenaren, maar ook huurders gebruik kunnen maken van de Limburgse Energie Subsidie. Door de subsidie van de Provincie én de bijdrage van de corporaties is de terugverdientijd op de panelen relatief kort en kunnen huurders aanzienlijk besparen op hun energierekening. Joep van den Bercken, directeur-bestuurder van Urbanus: “Onze huurders hebben te maken met steeds hogere woonlasten. Een groot deel daarvan bestaat uit energiekosten. Wij zien het als onze taak om bij te dragen aan het verlagen van deze energielasten. Frank van Engelen, directeur-bestuurder van Woonwenz vult aan: “Investeren in het verduurzamen van ons vastgoed staat bij ons de komende jaren hoog op de agenda. Bijzonder aan Zonnig-Limburg is dat het project tevens bijdraagt aan de bewustwording bij huurders over hoe zij zelf actief kunnen bijdragen aan het verlagen van hun energielasten. 
 
In heel Limburg doen op dit moment al circa 560 huurders mee met het project. Daarnaast lZonnig Limburgopen er nog ongeveer 1.000 aanbiedingen. Er is nog subsidie beschikbaar. Huurders kunnen zich dus nog vrijblijvend inschrijven via www.zonnig-limburg.nl.

Deel deze pagina