Renovatie Vlinderwoningen

Publicatiedatum: 29-05-2009

In juni start Woningstichting Venlo-Blerick met de renovatie van de zogenaamde Vlinderwoningen aan de Gladiolenweg e.o. in Venlo-Oost. De nadruk bij deze renovatie ligt op het energiezuiniger maken van de woningen.

Onlangs hebben Woningstichting Venlo-Blerick en de gemeente Venlo de grootschalige opknapbeurt van de Witte Woningen en omgeving afgerond. Alle135 Witte Woningen aan en rondom de Bremweg hebben een ware metamorfose ondergaan. Het gebied ziet er practig uit.

Woningstichting Venlo-Blerick gaat nu aan de slag met de zogenaamde 'Vlinderwoningen' die ook in dit gebied liggen.  Aan en rondom de Gladiolenweg liggen deze 56 woningen, waarvan er 35 verhuurd worden door de woningstichting en waarvan er 21 verkocht zijn aan de bewoners. Woningstichting Venlo-Blerick wil deze woningen renoveren.
Ook de bewoners die hun woning destijds van de woningstichting gekocht hebben, kunnen voor een gunstig tarief meedoen met de renovatie.Renovatie Vlinderwoningen

Aan de bewoners werd de keuze voorgelegd om voor het reguliere pakket te kiezen (casco-onderhoud, zoals gevels, daken en goten) of het totale pakket, waarbij de woning tevens extra geïsoleerd wordt en daarmee energiezuiniger wordt. Een meerderheid van de bewoners koos voor deze laatste optie. Hiermee besparen bewoners aanzienlijk op de woonlasten en wordt er tevens een CO2-reductie van maar liefst 32,5% ten opzichte van de oude situatie bereikt.

Woningstichting Venlo-Blerick gaat in juni twee proefwoningen renoveren, zodat bewoners de mogelijkheid hebben om alvast het eindresultaat te zien en nog eventuele opmerkingen te maken. Vervolgens worden alle woningen tussen juni en oktober gerenoveerd.

Deel deze pagina