Sleuteluitgifte bouwproject ‘Achter de Pastorie’ in Melderslo

Publicatiedatum: 10-09-2018

In maart van dit jaar werd het startsein gegeven voor de bouw van acht sociale huurwoningen op de bouwlocatie aan de Zwingellaan in Melderslo. Na acht maanden bouwen is afgelopen week de laatste woning opgeleverd. De bewoners hebben de sleutel van hun nieuwe woning inmiddels in ontvangst genomen, vier huishoudens zijn afkomstig uit Melderslo. Alle woningen zijn verhuurd.

Woningen geschikt voor jong en oud
Het opgeleverde nieuwbouwplan bestaat uit drie bouwblokken. De woningen passen bij de kleinschaligheid van de omringende bebouwing. De zes levensloopbestendige huurwoningen zijn geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens. Omdat deze woningen de badkamer en hoofdslaapkamer op de begane grond hebben, zijn ze ook bijzonder geschikt voor senioren.
De twee eengezinswoningen hebben een klassieke indeling met de badkamer en drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Alle woningen beschikken over een voortuin, achtertuin met berging en eigen achterom.

Samenwerking 
D
e komende jaren houden we de ontwikkelingen op de woningmarkt in de gemeente Horst aan de Maas goed in de gaten. Waar de markt en mogelijkheden het toelaten, worden meer nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Daar zal in samenwerking met de gemeente altijd een marktonderzoek aan vooraf gaan. We willen voorkomen voor leegstand te bouwen. Dat komt de leefbaarheid niet ten goede en dat is zeker in kleine kernen van groot belang.

Deel deze pagina