Sleuteluitgifte nieuwbouw Venlo-Noord

Publicatiedatum: 26-11-2018

In april van dit jaar startte Woonwenz met de bouw van 31 sociale huurwoningen aan de Rummerkampstraat, Adelborstenstraat en Zoutmetersstraat in Venlo-Noord. De eerste bewoners van de levensloopbestendige huurwoningen hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen. De sleuteluitgifte van de 12 eengezinswoningen aan de Rummerkampstraat volgt begin 2019.

 

Na het afronden van het herstructureringstraject Venlo-Noord fase 2 in 2017 werd duidelijk dat er nog altijd grote belangstelling is voor het wonen in Venlo-Noord. Vandaar dat Woonwenz vorig jaar besloot om nog 31 sociale huurwoningen bij te bouwen. De casco’s van de 31 huurwoningen zijn in een sneltreinvaart geplaatst. Dit komt omdat delen van de woningen al in de fabriek zijn voorbereid. De nieuwe huurwoningen passen qua bouwstijl bij de al eerder gerealiseerde huurwoningen in de wijk. Naast de huurwoningen realiseert aannemer Heijmans ook 8 koopwoningen aan de Snijdersstraat, deze zijn inmiddels allemaal verkocht.

Een wijk in ontwikkeling
Woonwenz investeerde de afgelopen jaren fors in Venlo-Noord. Tijdens het herstructureringstraject in Venlo-Noord fase 2 maakten 182 oude huurwoningen plaats voor 58 sociale huurwoningen (levensloopbestendige - en eengezinswoningen) en 16 koopwoningen. Uitgangspunt was het bieden van een variatie in woningtypen, meer overzicht in de wijk en ruimte voor groen. Venlo-Noord heeft hierdoor een grote metamorfose ondergaan.

Woonwenz blijft de mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van de wijk Venlo-Noord onderzoeken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de Sint Teuniswijk. Daar maken op termijn 126 maisonnettes en enkele winkelruimtes plaats voor een nieuwbouwplan met levensloopbestendige en eengezinswoningen. Ook aan de Van Postelstraat heeft Woonwenz plannen om nog enkele eengezinswoningen te bouwen.

 

 

Deel deze pagina