Sloop pand Martinustraat gestart

Publicatiedatum: 18-09-2009

Gisteren is de woningstichting begonnen met de sloop van het voormalige drugspand aan de Martinusstraat.

Gisteren is Woningstichting Venlo-Blerick gestart met de sloop van het voormalige drugspand aan de Martinusstraat 17 / 17a. Dit pand gaat plaatsmaken voor een nieuw pand met 4 appartementen.

Martinusstraat 17 staat al langer op de nominatie voor sloop. De woningstichting kocht het particuliere pand enkele jaren geleden aan om leefbaarheidsredenen. Naast de woning ligt de rijksmonumentale oude HBS waar de woningstichting in de jaren negentig bijzondere appartementen in realiseerde. Het naastgelegen pand zorgde echter voor veel drugsoverlast en een verslechtering van de leefbaarheid in de buurt.

Omdat Woningstichting Venlo-Blerick naast de kwaliteit van haar panden zich ook verantwoordelijk voelt voor de directe woonomgeving werd het pand opgekocht en dichtgemaakt. Na de sloop wordt het gat in de monumentale straat opgevuld met in het gevelritme passende nieuwbouw. Nog dit jaar start de bouw hiervan. In het nieuwe pand komen vier appartementen in het middelhoge huursegment. De dochteronderneming van Woningstichting Venlo-Blerick, Maesteyn, gaat de appartementen verhuren.

De nieuwe appartementen variƫren in grootte van 64 m2 tot 86 m2 en hebben een luxe keuken voorzien van apparatuur. Alle appartementen beschikken over een balkon of een patio en een eigen berging. Het nieuwe pand is ontworpen door Silvrants architecten.

De ingreep die de woningstichting uitvoert past binnen haar missie om het stadscentrum aantrekkelijker te maken voor wonen, werken en recreƫren.

De appartementen worden naar verwachting eind 2010 opgeleverd.

Deel deze pagina