Sloop twee flats Klokkengietersstraat

Publicatiedatum: 09-03-2009

Vandaag is de woningstichting gestart met de sloop van twee flats aan de Klokkengietersstraat in Venlo-Noord.

Momenteel is Woningstichting Venlo-Blerick bezig met de sloop van twee leegstaande flats aan de Klokkengietersstraat in Venlo-Noord.

In totaal staan er zes flats aan de Klokkengietersstraat. Vier daarvan werden in de periode 2007-2008 door de woningstichting gerenoveerd en voorzien van een satellietsysteem dat ontsierende schotelantennes overbodig maakt. Ook het groen rondom de flats werd opgeknapt. De twee flats die momenteel gesloopt worden stonden ten tijde van de renovatie al leeg.

Woningstichting Venlo-Blerick heeft de flats destijds leeggemaakt, omdat er sprake was van een verkeersaansluiting tussen de Nijmeegseweg en de Urbanusweg (het zogenaamde Slingertracé). Omdat deze aansluiting lange tijd onzeker was, heeft de woningstichting ook onderzocht of de gebouwen nog toekomst hadden. Sloop twee flats KlokkengietersstraatHet slingertracé komt er waarschijnlijk niet en er bleek ook geen toekomst meer te zitten in de inmiddels verwaarloosde flats. De woningstichting besloot daarom dat het hoog tijd was om de gebouwen te slopen.

Met de sloop van de flats is vast een voorzet gemaakt voor de totale herstructurering van Venlo-Noord fase 2, het gebied ten Noorden van de Karbindersstraat. Woningstichting Venlo-Blerick en de gemeente Venlo werken momenteel aan de visie voor dit gebied. Binnenkort worden de bewoners in dit gebied geïnformeerd over de plannen voor het gebied tussen de Karbinderstraat, Nijmeegseweg, Hakkesstraat en Urbanusweg. Ook de locatie die vrijkomt als de twee flats gesloopt zijn wordt meegenomen in de totale visie.

Deel deze pagina