Sociale en fysieke ingrepen flats Meidoornstraat

Publicatiedatum: 05-06-2009

Onlangs is de woningstichting gestart met onderhoud aan de flats Meidoornstraat. Daarnaast worden er acties ondernomen om de flats en omgeving op te frissen en het contact tussen bewoners te versterken.

Onlangs is Woningstichting Venlo-Blerick gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de flats aan de Meidoornstraat, Cypressenstraat en Diependijkstraat in Blerick. De flats tellen samen 172  maisonnettewoningen. Los van de onderhoudswerkzaamheden, constateerde de woningstichting dat er in en rondom de flats sprake is van leefbaarheidsproblemen. Om die reden hebben verschillende disciplines binnen de woningstichting de handen ineengeslagen om sociale en fysieke ingrepen te combineren.

Gesprekken met bewoners
Om er achter te komen wat bewoners graag zouden willen veranderen, heeft de woningstichting met verschillende bewoners gesprekken gevoerd. Hieruit bleek dat bewoners zich storen aan met name de vervuiling van de algemene ruimtes, het afvoeren van afval en het slecht onderhouden groen in de omgeving. Daarbij bleek dat ook het contact tussen de bewoners beter kan.

FysiekSociale en fysieke ingrepen flats Meidoornstraat
Met de fysieke ingrepen is in de week van 11 mei gestart. De gevelafdichtingen hebben een nieuwe toplaag gekregen en de balkons en galerijen krijgen een opfrisbeurt. Naar verwachting zijn eind juli deze werkzaamheden gereed.

Activiteiten vóór en met bewoners
De fysieke ingrepen worden per blok uitgevoerd. Op de donderdag voorafgaand aan de werkzaamheden, plaatst de woningstichting, ten behoeve van de bewoners van het desbetreffende woonblok, containers op het grasveld vóór de flats. Hier kunnen huurders gratis overtollig huisraad in kwijt. Met name de kelders en gangen in de flats staan vol met spullen die niet meer gebruikt worden. Nu krijgen bewoners de mogelijkheid dit gratis af te laten voeren.
 

Opfleuractie
Omdat Woningstichting Venlo-Blerick er voor wil zorgen dat de flats een vriendelijkere uitstraling krijgen eSociale en fysieke ingrepen flats Meidoornstraat n netjes blijven én dat bewoners met elkaar in contact komen, organiseert zij op zaterdag 6 juni een bewonersactiviteit.
Woningstichting Venlo-Blerick heeft voor die dag, in samenwerking met Groenrijk Maasbree, balkonbakken, potgrond en plantjes aangeschaft. Bewoners kunnen gezamenlijk een bloembak vullen die zij vervolgens aan hun balkon kunnen hangen. Daarnaast gaan medewerkers van de woningstichting met de kinderen uit de flats de omgeving schoonmaken door zwerfafval te verwijderen. Omdat de gemeente Venlo dit initiatief graag wil ondersteunen, heeft zij gratis grijpstokken ter beschikking gesteld.

Woningstichting Venlo-Blerick biedt kleinere kinderen de mogelijkheid die dag een bloempotje te beschilderen.
De woningstichting zorgt verder voor een leuke aankleding, een suikerspinkraam en een luchtkussen en klauterbaan voor de kinderen.  De actie heeft tot doel om de betrokkenheid van bewoners bij de leefomgeving te verhogen en te zorgen voor meer contact tussen bewoners onderling. Woningstichting Venlo-Blerick hoopt op een grote opkomst en uiteindelijk een ‘boost’ voor de flats en omgeving.

Deel deze pagina