Sôkkertante weer open

Publicatiedatum: 12-04-2012

Stichting Sôkkertante, de speelgoedbank voor inwoners van regio Venlo, heropende donderdag 12 april haar deuren in het bijzijn van wethouder Ramon Testroote en Frank van Engelen, directeur-bestuurder van Woonwenz. De speelgoedbank is nu gevestigd aan Koninginnesingel 42.

Woonwenz renoveert momenteel de flats aan de Koninginnesingel. Op de oude locatie van Sôkkertante, Koninginnesingel 22, komt een onderdoorgang voor fietsers. Daarom was een verhuizing nodig. Woonwenz bood Sôkkertante vrij van huur een nieuwe locatie aan, enkele panden verderop. De corporatie maakte van twee panden één en plaatste onder andere een kitchenette en zorgde voor een goede afwerking. Binnenkort wordt nog een nieuwe pui geplaatst.

De maatschappelijke functie van Sôkkertante vonden de wethouder en Woonwenz zo belangrijk dat ze samen met de vrijwilligers de heropening kwamen vieren. Vrijwilligers werkten de afgelopen weken hard aan de nieuwe inrichting voor het pand.

In oktober 2009 startte de speelgoedbank Sôkkertante, die is opgezet door vrijwilligers. De speelgoedbank is er voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Ouders die onder de armoedegrens leven en geïndiceerd zijn bij een instelling kunnen met de kinderen voor speelgoed terecht bij Sôkkertante. Sôkkertante is elke woensdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

Deel deze pagina