Stadstour langs Venlose stadsvernieuwingsprojecten

Publicatiedatum: 28-06-2012

Venlo ondergaat momenteel de grootste facelift sinds de wederopbouw na de tweede wereldoorlog. De contouren van het nieuwe Venlo worden daarbij steeds beter zichtbaar voor het publiek. Vanaf juli 2012 start de Venlovernieuwt Stadstour.

Dit initiatief van gemeente Venlo en woningcorporaties Woonwenz en Antares wordt uitgevoerd door stichting Venlo Partners. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor de rondleiding. Onder begeleiding van een gids krijgt men dan tekst en uitleg over de ambitie van de stad, de stadsvernieuwing en de diverse projecten in de Venlose binnenstad.

De stadstour vloeit voort uit de communicatieafspraken die gemeente en corporaties recent hebben gemaakt in het STRAK2 (strategisch akkoord). Hierin is afgesproken dat gezamenlijk wordt ingezet op meer kennis van en draagvlak voor de stadsvernieuwing bij inwoners van de stad. Dit moet resulteren in meer vertrouwen in de toekomst van Venlo. Ook al communiceren gemeente Venlo en de Venlose corporaties veel over wat we doen in en voor de stad, weten maar weinig mensen exact waarom gemeente en corporaties zo veel investeren in het centrum. De stadstour kan hierbij een steuntje bieden.

Stadstour, website en QR codes
Naast de Venlovernieuwt Stadstour is de website www.venlovernieuwt.nl ontwikkeld tot een platform voor alle Venlose stadsvernieuwingsprojecten in het centrum. Ook is er een plattegrond gemaakt, waarmee mensen zelfstandig de stadstour kunnen wandelen. Met behulp van QR-codes wordt aan de hand van korte filmpjes uitleg gegeven over de stadsvernieuwing en de diverse projecten. Deze QR-codes zijn te vinden op de bouwhekken van de verschillende projecten. Op deze manier kunnen voorbijgangers met een smartphone eenvoudig bekijken wat er precies achter de bouwhekken wordt gerealiseerd.

Deel deze pagina