Start bouwproject ‘Achter de Pastorie’ in Melderslo

Publicatiedatum: 19-03-2018

Onze directeur en wethouder Bob Vostermans van de gemeente Horst aan de Maas hebben maandagmiddag samen met aannemersbedrijf Heijmans het startsein gegeven voor de bouw van acht sociale huurwoningen in Melderslo. We startte begin dit jaar met de voorbereidingen op de bouwlocatie aan de Zwingellaan.

 

 

Inmiddels zijn de grondwerkzaamheden op de bouwlocatie voor de twee eengezinswoningen en zes levensloopbestendige woningen afgerond. Op dit moment wordt er gewerkt aan de cascobouw van de woningen. Naar verwachting worden de huurwoningen vóór de zomervakantie opgeleverd. Het bouwproject is samen met nog vijf andere locaties in Venlo aanbesteed. Heijmans realiseert op deze zes bouwterreinen in één bouwstroom, direct achter elkaar, in totaal 77 huurwoningen en 12 koopwoningen. Vandaar ook dat de daadwerkelijke bouw in Melderslo even op zich liet wachten.

Goede ontwikkeling voor Melderslo
Jaarlijks maakt de gemeente Horst aan de Maas op basis van de gemeentelijke woonvisie en de ‘intentieovereenkomst Strategische Samenwerking 2012-2020’, prestatieafspraken met Woonwenz. Hierin wordt de wijze hoe de woningcorporatie bijdraagt aan de volkshuisvesting in de gemeente vastgelegd. Wethouder Bob Vostermans (Wonen): “Blij dat er eindelijk gestart kan worden met 8 huurwoningen van Woonwenz in Melderslo, dit is een mooi vervolg op de 8 huurwoningen die Woonwenz in 2014 aan de Meester Nellenstraat heeft gerealiseerd. Directeur-bestuurder Frank van Engelen beaamd dat. “Woonwenz houdt de komende jaren de ontwikkelingen op de woningmarkt in de gemeente Horst aan de Maas goed in de gaten. Daar waar de markt en mogelijkheden het toelaten, wordt nieuwbouw gerealiseerd. Daar zal altijd een marktonderzoek aan vooraf gaan. Woonwenz wil voorkomen voor leegstand te bouwen. Dat komt de leefbaarheid uiteindelijk niet ten goede en het is, zeker in kleine kernen, van groot belang de juiste woningen en het juiste aantal te bouwen. Dit bouwproject in Melderslo is daar een mooi voorbeeld van.”

Woningtypen en verhuur
Het nieuwbouwplan bestaat uit drie bouwblokken van verschillende hoogten, passend bij de kleinschaligheid van de omringende bebouwing in Melderslo. De levensloopbestendige huurwoningen zijn ook geschikt voor senioren die minder goed ter been zijn. De eengezinswoningen hebben een klassieke indeling met de badkamer en drie slaapkamers op de 1e verdieping en een vaste trap naar de zolder. Alle woningen beschikken over een kleine voortuin en een achtertuin met eigen achterom. Alle huurwoningen vallen onder de huurtoeslaggrens en zijn inmiddels aangeboden via het verhuurplatform Thuis in Limburg.

Deel deze pagina