Start bouwwerkzaamheden Kerkhofweg

Publicatiedatum: 04-07-2016

Janssen de Jong Bouw Zuid is onlangs gestart met de eerste grondwerkzaamheden op de bouwlocatie aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. Medio 2017 worden de 38 sociale huurwoningen opgeleverd.

Na de zomervakantie wordt er gestart met het bouwen van de huurwoningen. In het nieuwbouwplan is rekening gehouden met de omgeving en het in het oog springend, nabij gelegen wooncomplex Renaissance. Enkele elementen van het woongebouw, zoals de banden in het metselwerk, zijn meegenomen in het voorgestelde ontwerp voor dit nieuwbouwplan.

Ruime sociale huurwoningen
De 17 eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van circa 115 tot 120 m2, de levensloopbestendige woningen circa 100 m2. De levensloopbestendige woning is vanwege de slaap-/werkkamer op de begane grond geschikt voor jong en oud, maar ook voor kleine gezinnen. De grootte van de tuin verschilt per huurwoning.
De huurprijs van de te bouwen woningen ligt onder de huurtoeslaggrens van € 710,68 per maand (prijspeil 2015) en varieert per woning. Huurtoeslag ontvangen is mogelijk, maar is afhankelijk van gezinssamenstelling, gezamenlijk inkomen en vermogen.

De nieuwbouwwoningen worden, zoals ook het reguliere woningaanbod, geadverteerd op Thuis in Limburg, www.thuisinlimburg.nl. Naar verwachting worden de huurwoningen van dit nieuwbouwplan in augustus geadverteerd, waarna ze op termijn worden toegewezen aan woningzoekenden. Om te kunnen reageren op de woningen is inschrijving op Thuis in Limburg verplicht, dit is gratis.

Koopwoningen
De koopwoningen worden door Janssen de Jong Projectontwikkeling gebouwd en verkocht. De koopprijs is vanaf € 155.000 vrij op naam. Inmiddels zijn er al twee van de tien koopwoningen verkocht en zijn bijna alle overige woningen geopteerd. De woningindeling biedt diverse keuzemogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met makelaar Theo Brouwers van VeTeBe telefoonnummer (077) 077 326 26 00 of met Janssen de Jong via e-mail, projectontwikkeling@jajo.com of telefoon (088) 355 93 33.

Herstructurering Venlo-Zuid
Het college van B&W gaf in 2014 groen licht voor het verder uitwerken van de bouwplannen aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. Ter voorbereiding op de bouwplannen en met het oog op de leefbaarheid, zijn toen al de lege panden op deze locatie gesloopt. Met de bouw van de nieuwe woningen aan de Kerkhofweg ronden we de herstructurering van dit deel van Venlo-Zuid af. Samen met diverse partners hebben we de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in deze wijk.

Deel deze pagina