Start bouwwerkzaamheden locatie oude Staay in 2017

Publicatiedatum: 27-10-2016

Onlangs hebben we van de gemeente Venlo de definitieve omgevingsvergunning voor de voormalige locatie van gemeenschapshuis de Staay in Blerick ontvangen. Dit betekent dat in het eerste kwartaal van 2017 wordt gestart met de bouw van de 45 sociale huurappartementen.

Begin dit jaar waren we reeds gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden. Vanwege een bezwaarschrift door Beleggingsmaatschappij De Wieën BV tegen het afgeven van de omgevingsvergunning staakten we de bouwactiviteiten in februari 2016. De bezwarenprocedure duurde tot na de zomervakantie. Nu de omgevingsvergunning is verleend worden de eerste werkzaamheden weer opgepakt en start aannemer Jongen Venlo met de fabricage van de eerste bouwelementen in de fabriek. De bouw van het woongebouw zal één jaar duren. De oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2018 verwacht.

Wonen in het centrum van Blerick
Quant Architectuur ontwierp vorig jaar het woongebouw met 45 appartementen. Het complex is aan de zijde van de Witherenstraat acht etages hoog en aan het groengebied drie etages. De entree en de ingang 

van het afsluitbare parkeerterrein liggen aan de Witherenstraat. De appartementen zijn zeer geschikt voor ouderen, die nog zelfstandig en graag dicht bij diverse centrumvoorzieningen willen wonen. Er zijn vijf typen appartementen met een gebruiksoppervlak van circa 83 m2 en een balkon op het zuiden of westen georiënteerd. Het groengebied tussen het woongebouw Witheren en de nieuwbouw blijft na de oplevering openbaar toegankelijk en wordt door de gemeente Venlo opnieuw ingericht.
De verwachte huurprijs van een appartement is circa € 660,- per maand exclusief servicekosten en een parkeerplaats.

Interesse?
Bij belangstelling moet een geïnteresseerde zich eerst inschrijven via verhuurplatform Thuis in Limburg, Dit is gratis. Na inschrijving kan via ‘Mijn pagina’ een persoonlijk zoekprofiel / tipbericht worden aangemaakt, waarbij specifiek naar woningaanbod binnen een wijk (Blerick-Zuid en Midden) kan worden gezocht. Als er woningen vrijkomen die voldoen aan het persoonlijk zoekprofiel wordt de geïnteresseerde via een e-mailbericht geïnformeerd en kan degene spoedig reageren op de woning(en). Medio 2017 start de verhuur van de appartementen en is tevens de verhuurbrochure online beschikbaar via onze website.

Impuls voor Blerick De oude Staay locatie is onderdeel van het Centrumplan Blerick. Het plan past binnen de visie van Woonwenz om de komende jaren fors te investeren in het stadsdeel Blerick. 

Deel deze pagina