Start nieuwbouwplan Kerkhofweg in zicht

Publicatiedatum: 01-10-2015

Onlangs heeft de aanbesteding voor de plannen aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid plaatsgevonden. Janssen de Jong Bouw Zuid heeft in samenwerking met architect Croonenburo5 de tender gewonnen. Naar verwachting kan bij een voorspoedige procedure in het voorjaar van 2016 op deze locatie gestart worden met de bouw van 38 sociale huurwoningen en 10 koopwoningen. De eerste woningen worden dan binnen een jaar opgeleverd.

Sfeervolle wijk voor alle leeftijden
In het nieuwbouwplan is rekening gehouden met de omgeving en het in het oog springend, nabij gelegen wooncomplex Renaissance. Het Renaissance gaf na de transformatie in 2006-2007 de wijk een eigen karakteristiek gezicht. Enkele elementen, zoals de banden in het metselwerk zijn meegenomen in het ontwerp voor dit nieuwbouwplan. Vanuit de ingang van het Renaissance kan er straks, nadat de wijk af is, doorgelopen worden tot in het hart van het parkje. Het looppad en het parkje zal bijdragen aan een sfeervolle wijk voor alle leeftijden, waarbij er openheid in de wijk gecreëerd wordt. De gemeente zal de openbare ruimte en het parkje verder inrichten met groen.

Ruime sociale huurwoningen 
De 17 eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van circa 115 tot 120 m2, de levensloopbestendige woningen circa 100 m2. De eengezinswoningen hebben een woonkamer met open keuken van circa 35 m2, drie slaapkamers van circa 9, 10 en 14 m2 op de eerste verdieping en nog een grote zolder van circa 22 m2. De 21 zogeheten levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer met open keuken van circa 34 m2 en hebben nog twee extra ruimtes van circa 10 m2 op de eerste verdieping, die ingericht kunnen worden als extra slaap-, hobby- of werkkamer. Deze woning is vanwege de slaap-/werkkamer van circa 14 m2 op de begane grond geschikt voor jong en oud, maar ook voor kleine gezinnen. De grootte van de tuin kan bij alle huurwoningen variëren, hierin staat een berging van circa 8 m2. Via een achterompad zijn de woningen straks ook te bereiken.

De huurprijs van de te bouwen woningen ligt onder de huurtoeslaggrens van € 710,68 per maand (prijspeil 2015). Huurtoeslag ontvangen is mogelijk, maar is afhankelijk van gezinssamenstelling, gezamenlijk inkomen en vermogen.

Koopwoningen
De 10 koopwoningen worden door Janssen de Jong gebouwd en verkocht. De woningindeling kan afwijken van de huurwoningen maar biedt nog diverse keuzemogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Janssen de Jong Projectontwikkeling via e-mail, projectontwikkelingjajocom of telefoon (088) 355 93 33.

Wonen in deze wijk?
De benodigde procedures voor dit nieuwbouwplan worden nu in gang gezet. Gemeente Venlo dient het stedenbouwkundig plan nog goed te keuren, alvorens het nieuwbouwplan verder in detail uitgewerkt wordt, huurprijzen worden vastgesteld en er gestart kan worden met de bouw. Gedurende de benodigde procedures wordt de verhuurbrochure gemaakt.

Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden als belangstellende via de website van Thuis in Limburg, www.thuisinlimburg.nl. Dit kan door middel van een inschrijving onder het kopje ‘inschrijven’. Vervolgens kan de belangstelling voor het project ‘Kerkhofweg Venlo-Zuid’ getoond worden onder het kopje ‘woningaanbod’ / ‘(nieuw)bouwprojecten’. Wanneer de verhuurbrochure gereed is worden belangstellenden hiervan op de hoogte gesteld en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een specifieke nieuwbouwwoning. In afwachting van het aantal belangstellenden voor de huurwoningen wordt besloten of het plan in één of meerdere bouwfasen wordt gerealiseerd.

Herstructurering Venlo-Zuid
Het college van B&W gaf in 2014 groen licht voor het verder uitwerken van de bouwplannen aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. Ter voorbereiding op de bouwplannen en met het oog op de leefbaarheid, zijn toen al de lege panden op deze locatie gesloopt. Met de bouw van de nieuwe woningen aan de Kerkhofweg ronden we de herstructurering van dit deel in Venlo-Zuid af. Samen met diverse partners is er de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in deze wijk.

Deel deze pagina