Start sloop Kerkhofweg

Publicatiedatum: 08-06-2012

Komende week start Woonwenz met de sloop van de leegstaande woonpanden aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. De woonpanden worden gesloopt wegens de leefbaarheidsituatie in dit gebied. Woonwenz wilde de woningen aanvankelijk restaureren en transformeren, maar omdat dit niet haalbaar was bleven de panden leeg en werden ze afgeschermd tegen kraak.

De afgelopen jaren is Venlo-Zuid getransformeerd tot een prachtige nieuwbouwwijk met gevarieerde woningbouw. Woonwenz kocht en ontruimde in 2008 de te slopen woonpanden aan vanwege leefbaarheidredenen. De panden liggen tegenover het door de woningcorporatie gerestaureerde oude slachthuis Renaissance en nabij diverse andere nieuwbouwwoningen en -appartementen. Op termijn wordt er op deze locatie nieuwbouw gerealiseerd.

Verwachte planningStart sloop Kerkhofweg
Het stedenbouwkundig plan voor deze locatie wordt momenteel ontwikkeld. Het plangebied geeft mogelijk invulling aan levensloopbestendige- en eengezinswoningen voor het sociale huursegment. Indien het voorbereidingstraject gunstig verloopt wordt er verwacht in 2013 te kunnen starten met de bouw van de eerste woningen. Met het project Kerkhofweg wil de woningcorporatie de ingrijpende stadsvernieuwing in Venlo-Zuid voorlopig afsluiten.

Deel deze pagina