Start werkzaamheden De Beeldenfabriek

Publicatiedatum: 18-01-2011

Vorige week is gestart met de bouwwerkzaamheden aan de Emmastraat op het locatie van de voormalige Beeldenfabriek Sint Jozef.

Er worden 19 woonappartementen gerealiseerd op de locatie van de voormalige beeldenfabriek voor het sociale huursegment (onder de huurtoeslaggrens). Momenteel wordt gewerkt aan het storten van de liftput en is de kelder uitgegraven. Quant architectuur bv BNA heeft een speels complex ontworpen met verschillende bouwhoogtes, veel glas en opvallende accenten in de gevel. Aan de achterzijde van het complex worden privé-parkeerplaatsen gerealiseerd voor de bewoners. Het gebouw telt 2 en 3 bouwlagen.

De Beeldenfabriek zal begin 2012 worden opgeleverd.

Een bijzondere locatie
Woonwenz kocht beeldenfabriek Sint Jozef, die al 40 jaar dicht was. Door de slechte staat van de beeldenfabriek werd besloten deze te slopen en er nieuwbouw te realiseren. Tijdens de sloopwerkzaamheden werden nog veel bijzondere elementen ontdekt, zo onder andere diverse gipsen (heiligen)beelden en mallen. Boven de entree zal een plek worden ingericht om de herinnering naar het verleden te bewaren.

Deel deze pagina