Startsein sloop Eindhovenseweg gegeven

Publicatiedatum: 21-07-2021

Wethouder Sjors Peeters en onze directeur-bestuurder, Frank van Engelen, gaven 21 juli het startsein voor de sloop van de flats naast het stadskantoor. Daarmee komt een einde aan een van de lelijkste plekken van Venlo. Op de vrijgekomen plek bouwt Weski Vastgoed BV 71 nieuwe huurappartementen.

Entree van de stad

De locatie Eindhovenseweg, direct naast het stadskantoor, gold lange tijd als een van de lelijkste plekken van Venlo. Gemeente Venlo startte al enige tijd geleden met het verwerven van de verpauperde panden. Woonwenz nam de 14 appartementen en het bedrijfsverzamelgebouw aan de Veilingstraat over om er nieuwbouw voor in de plaats te zetten. Wethouder Sjors Peeters en directeur-bestuurder Frank van Engelen voerden samen de eerste sloophandeling uit. Wethouder Peeters: “Dit complex is ons al jaren een doorn in het oog. Het valt ook echt uit de toon in het mooie Maaswaard. Fijn dat ik eigenhandig de eerste aanzet voor de sloop kan geven.

Nieuwbouw

Op de 3000 m2 die vrijkomt bouwt Weski Vastgoed BV (een samenwerking tussen VolkerWessels en KIJABO Vastgoed) namens Woonwenz een nieuw appartementengebouw met 71 huurappartementen. Woonwenz verhuurt de appartementen in diverse huursegmenten. Directeur-bestuurder Frank van Engelen: “De vraag naar betaalbare huurwoningen is groot. Het grootste deel van de appartementen krijgt een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. We merken echter dat er ook een toenemende vraag is naar huurwoningen voor mensen die geen huurtoeslag krijgen. Daarom kiezen we voor een mix van sociale huur en middenhuur.”

Ontwerp

Weski Vastgoed BV ontzorgt ons door de ontwikkeling en realisatie turn key (sleutelklaar) aan ons op te leveren. Weski werkt in dit project samen met ontwikkelaar 3W Real Estate en bouwbedrijf Jongen Bouwpartners. De nieuwbouw is ontworpen door N-architecten. Frank Zuthof, directeur Weski Vastgoed BV: “Deze locatie, direct naast het stadskantoor, verdient een invulling waar goed over is nagedacht en die bijdraagt aan een aantrekkelijke entree van de stad.” De architect heeft een speels gebouw ontworpen met variatie in het metselwerk en verspringende gevelelementen. Ook de verschillende bouwhoogtes zorgen voor variatie in het straatbeeld. Direct naast het Stadskantoor wordt het gebouw 10 lagen hoog. Richting Veilingstraat en de overige bebouwing aan de Eindhovenseweg loopt het af naar 3 bouwlagen. Het parkeren wordt op eigen terrein geregeld. De parkeerplaats wordt grotendeels overdekt. Hierdoor is er voldoende dakoppervlakte voor de ruim 700 zonnepanelen die het gebouw van stroom gaan voorzien. De energiezuinige appartementen zijn ongeveer 75 m2 groot en hebben 2 slaapkamers.

Planning

Naar verwachting is de huidige bebouwing dit najaar volledig gesloopt. Aansluitend start de nieuwbouw. De omgevingsvergunning is aangevraagd. Weski denkt eind dit jaar/ begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw. Als die voorspoedig verloopt kunnen de nieuwe bewoners begin 2023 de sleutel in ontvangst nemen.  De verhuur van de appartementen verloopt via Thuis in Limburg. Naar verwachting start de verhuur eind 2022/ begin 2023. 

 

Deel deze pagina