Sterspeler Dadda opent voetbalcourt tijdens Burendag in Venlo-Noord

Publicatiedatum: 27-09-2010

Zaterdag 25 september werd, tijdens de landelijke Burendag, in Venlo-Noord op feestelijke wijze een voetbalcourt geopend. De gemeente Venlo realiseerde hier een omheind kunstgras voetbalveld voor de plaatselijke jeugd. Woningstichting Venlo-Blerick, Stichting Wel.Kom en het Wijkoverleg Venlo-Noord grepen de jaarlijkse Burendag aan om het veld op feestelijke wijze te openen.

Op en rondom het voetbalveld aan de Frans Halsstraat vonden zaterdag tal van activiteiten plaats. Voor de jeugd waren er onder andere een popcornautomaat en een springkussen. Om 13.00 uur vond onder grote belangstelling de opening van het voetbalcourt plaats door oud VVV-speler (nu Fortuna-speler) Dadda. Deze sterspeler groeide op in Venlo en ondersteunt graag initiatieven die sport onder jongeren bevorderen.

Na de opening werd in een grote tent een buurtbarbecue gehouden die grotendeels door de bewoners zelf was georganiseerd. Op het splinternieuwe voetbalveld werden de hele middag toernooitjes voor de jeugd georganiseerd.

Doel van de feestelijke dag was niet alleen de opening van het voetbalcoart en het stimuleren van sport en samenspel onder jongeren, maar ook het in contact brengen van buurtbewoners van verschillende leeftijden.

Sterspeler Dadda opent voetbalcourt tijdens Burendag in Venlo-Noord

Deel deze pagina