Stichting Sôkkertante ontvangt speelgoedpakket

Publicatiedatum: 22-12-2016

Vandaag ontving de Venlose speelgoedbank Sôkkertante, uit handen van energieleverancier WoonEnergie en Woonwenz, een duurzaam speelgoedpakket ter waarde van 590 euro. De schenking vloeit voort uit een energieproject dat we samen met WoonEnergie in september startten. Doel van het project is om huurders inzicht te geven in hun eigen verbruiksgedrag. Hiervoor zijn huis aan huis EnergieTesten afgenomen. Per afgenomen test schenkt WoonEnergie één euro aan een lokaal goed doel. Hierbij is voor Sôkkertante gekozen.

Verlagen woonlasten

In september en oktober heeft WoonEnergie, een energieleverancier speciaal voor huurders, een groot deel van de huurders van Woonwenz huis aan huis bezocht. Doel was om huurders te informeren over hoe zij zelf kunnen besparen op hun woonlasten. WoonEnergie ontwikkelde daarvoor de EnergieTest. Deze test geeft inzicht in het eigen verbruiksgedrag en laat zien hoe eenvoudige veranderingen kunnen leiden tot een besparing van enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s per jaar. Na het doorlopen van de test krijgen huurders eveneens de mogelijkheid om tegen een gunstig tarief stroom en gas bij WoonEnergie af te nemen. 

Het project maakt onderdeel uit van diverse ingrepen van ons om de woonlasten van onze huurders te verlagen. Tot en met 2021 investeren we 25 miljoen euro in energiebesparende maatregelen. Bewoners profiteren optimaal van de daaruit voortvloeiende lagere energielasten, want we voeren de maatregelen zonder huurverhoging voor de zittende huurders uit. 

Omdat deze fysieke investeringen te weinig opleveren als huurders zelf onvoldoende bezig zijn met hun eigen energieverbruik, gaan de ingrepen dus hand in hand met een voorlichtingstraject. Dit najaar is het eerste deel van onze huurders door energieadviseurs van WoonEnergie bezocht. 

Donatie Sôkkertante

Per afgenomen test schenkt WoonEnergie één euro aan een lokaal goed doel. Dit jaar is al 590 euro opgehaald. Hiermee is bij de lokale speelgoedwinkel ’t Holtschöpke duurzaam, houten speelgoed, aangeschaft. Het speelgoed werd vandaag geschonken aan Sôkkertante. De 9 vrijwilligers van deze speelgoedbank zamelen tweedehands of nieuw speelgoed in wat ten goede komt aan gezinnen die zich vaak geen speelgoed kunnen permitteren. Deze gezinnen worden doorverwezen door bijvoorbeeld de Voedselbank. Op gezette tijden kunnen zij samen met hun kinderen bij Sôkkertante speelgoed uit komen zoeken. 

WoonEnergie en Woonwenz starten in 2017, aan het begin van het stookseizoen, weer met nieuwe huisbezoeken. Dan worden alle huurders die dit jaar nog niet aan de beurt zijn gekomen bezocht. Ook volgend jaar wordt door WoonEnergie per afgenomen test één euro gereserveerd voor Sôkkertante. 

Meer weten over wat u zelf kunt doen om Sôkkertante te helpen? Kijk dan op hun website. 

Deel deze pagina