Studentensociëteit The Hub opent haar deuren

Publicatiedatum: 13-10-2011

Vanaf vandaag is de eerste studentensociëteit van Venlo een feit. Na een jaar hard werken, zowel door Woonwenz als door de studenten zelf, opent Studentensociëteit The Hub vanmiddag haar deuren voor publiek.

Studentensociëteit The Hub is een initiatief van Woonwenz, VenloPartners en de Studenten/studieverenigingen ISA Venlo en s.v.t. DaVinci van Fontys. Deze laatste twee hebben samen met de studievereniging ISA Umami (Universiteit Maastricht) de Stichting Studentensociëteit Venlo opgericht. Deze stichting huurt The Hub van Woonwenz en gaat deze zelf runnen.

Woonwenz, die momenteel ook de bovengelegen appartementen transformeert tot studentenkamers, kwam enkele jaren geleden met het initiatief om in de plint van het gebouw een studentensoos te realiseren. Woonwenz was bereid de soos tegen een gereduceerd tarief te verhuren aan de studenten zelf.  Samen met VenloPartners en de studie- en studentenvereninging kwam het initiatief van de grond en werd de voormalige lunchroom Royal op nummer 7 verbouwd. In juli leverde Woonwenz de ruimte op en ontvingen de studenten de sleutel van hun nieuwe onderkomen.

Studentensociëteit The Hub opent haar deurenNa enkele maanden waarin de Stichting Studentensociëteit hard gewerkt heeft aan de inrichting, gaan vandaag de deuren van The Hub open voor publiek. 

The Hub moet een huiskamer worden voor studenten waar plek is om te ontspannen, maar waar tevens, via een Student Info Office, informatie te verkrijgen is over huisvesting, studies, (bij)banen en stages. Ook biedt de soos ruimte voor presentaties en netwerkbijeenkomsten met bedrijven.

Woonwenz vindt het van groot belang dat er een actieve stichting aan het roer staat van The Hub die samen met diverse partners Venlo als studentenstad verder op de kaart kan zetten.

Meer weten over de studentenkamers aan de Koninginnesingel? Klik dan hier voor een eerder nieuwsbericht. 

Klik hier voor een eerder bericht over de ontwikkelingen in dit gebied

Deel deze pagina