Theater aan de Maas degradeert Q4

Publicatiedatum: 15-01-2009

Met verbazing heeft Woningstichting Venlo-Blerick kennisgenomen van de door de stichting Maaspoort gezochte publiciteit over de locatie van een mogelijk nieuw theater. Als grote investeerder in Q4 wil de woningstichting hier graag op reageren.

Woningstichting Venlo-Blerick heeft met verbazing kennisgenomen van de door directie en Raad van Toezicht van de Maaspoort gezochte publiciteit over de locatie van een mogelijk nieuw theater. Dit theater moet op de huidige plek verdwijnen, aangezien hier winkels ten behoeve van de Maasboulevard zijn gepland. Momenteel zijn er twee mogelijke nieuwe locaties. De eerste locatie ligt in Q4 naast de Jacobskapel, op de plek van het huidige stadskantoor. De andere locatie ligt aan de Maas vóór Q4.

De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over deze twee opties. Toch heeft de stichting Maaspoort voor haar beurt in de media al met felle bewoordingen aangegeven tegen de locatie in Q4 te zijn. Woningstichting Venlo-Blerick, groot investeerder in Q4, heeft hier op gereageerd met haar visie. Een nieuw theater aan de Maas vóór Q4 verwijst de zorgvuldig opgebouwde plannen voor Q4 naar de prullenbak. Q4 wordt verwezen naar de tweede rang. Het nieuwe theater zou volgens de directie en Raad van Toezicht van de Maaspoort alle aandacht naar zich toe moeten trekken als een landmark voor Venlo. Dit is het denken uit de stedenstrijd. Steden die met totempalen willen laten zien wie de mooiste en de grootste heeft. Negatieve consequenties voor aangrenzende wijken en de leefbaarheid worden op de koop toegenomen.

Deel deze pagina