TV-serie De VenloDroom vanavond in première

Publicatiedatum: 22-10-2012

Vanavond gaat in gemeenschapshuis D’n Dörpel in Venlo-Oost de zesdelige tv-serie De VenloDroom in première. In de serie worden actieve buurtbewoners en professionals gevolgd bij hun activiteiten om de buurt met elkaar leefbaarder te maken. Vanaf dinsdag 30 oktober is de serie zes weken lang vanaf 17.30 uur te zien op Omroep Venlo.

In de serie wordt kennisgemaakt met verschillende buurtbewoners en professionals uit Venlo-Oost. Zoals Buschauffeur Theo die mensen wil helpen om vaker de deur uit te komen. Wim, die klust voor zijn buurtgenoten zodat ze zichzelf weer kunnen redden. En Gerrie die met het wijkteam betere ondersteuning kan leveren aan mensen in de buurt. De serie laat zien hoe de buurtbewoners en professionals hun dromen waarmaken om er samen een mooiere, leefbaardere buurt van te maken. Elke week ziet de kijker een deel van deze activiteiten en de manier waarop de buurtbewoners hun dromen waarmaken.TV-serie De VenloDroom vanavond in première

Ideeën uit eigen omgeving
“Veel mensen hebben wensen of dromen over hoe ze hun eigen buurt prettiger of mooier kunnen maken. Deze serie laat inspirerende voorbeelden zien hier uit de eigen omgeving, Venlo-Oost”, vertelt Jan Lamers, programmaleider VenloDroom. “Ik hoop dat de VenloDroom-activiteiten die door de buurtbewoners, met ondersteuning van professionals, ontplooid zijn in Venlo-Oost, mensen op ideeën brengen. Dat zij ook buurtbewoners en professionals in de wijk op gaan zoeken en met elkaar hun eigen dromen voor een mooiere buurt waar gaan maken.”

Kijken?TV-serie De VenloDroom vanavond in première
De serie volgen? Vanaf 30 oktober zendt Omroep Venlo iedere dinsdag vanaf 17.30 uur - na het Venlose Nieuws - de zesdelige serie De VenloDroom uit.  De serie wordt de gehele avond in carrouselvorm herhaald en is vanaf de dag erna ook te zien via YouTube en www.omroepvenlo.nl/uzg

VenloDroom
VenloDroom is een initiatief van de Zorggroep, Dichterbij, Woonwenz, Stichting Wel.Kom, regio Noord- en Midden-Limburg van Zorgkantoren Coöperatie VGZ, Proteion Thuis en de gemeente Venlo. Het is eind 2011 als een pilot opgezet in Venlo-Oost Meer weten over VenloDroom? Of weten wat jij kan doen en vragen om je buurt mooier te maken? Kijk op www.venlodroom.nl.

Deel deze pagina