Uitgiftepunt Voedselbank in pand Woonwenz

Publicatiedatum: 14-01-2013

Vrijdag 11 januari vierde de Algemene Hulpdienst Venlo (AHD) de opening van haar nieuwe locatie aan het St. Hubertusplein 19 in Blerick. In het pand komt onder meer een uitgiftepunt voor voedselpakketten van de Voedselbank. De naastgelegen ruimte is al eerder door de AHD in gebruik genomen ten behoeve van de Kledingbank. Beide winkelruimtes zijn gratis ter beschikking gesteld door Woonwenz.

Ideale plek
De Algemene Hulpdienst Venlo, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met diverse hulpvragen, verzorgt al geruime tijd de uitgifte van pakketten van de Voedselbank vanuit de Maximiliaan Kolbekerk in de Vossener. Omdat de kerk verdwijnt, moest de AHD op zoek naar een nieuwe plek. Onlangs kreeg de stichting van Woonwenz de sleutels van een nieuwe, eigen, ruimte aan het Hubertusplein. “Een ideale plek”, zo noemt voorzitter Rienie Roks van de AHD het nieuwe pand. “In deze economisch zware tijden, krijgen onze vrijwilligers het steeds drukker. Doordat het nieuwe uitgiftepunt pal naast onze eigen Kledingbank ligt, is efficiënte samenwerking mogelijk. Bovendien kunnen we, omdat we nu een heel pand tot onze beschikking hebben, in de toekomst ook meer bieden dan alleen uitgifte van voedselpakketten.” De AHD start vanaf 17 januari officieel met het uitreiken van voedselpakketten vanuit de nieuwe locatie. De bedoeling is om in de toekomst ook andere activiteiten te organiseren. De AHD denkt dat het pand ook kan fungeren als een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen met vragen, een goed gesprek of gewoon een kopje koffie.

Steun van Blerickse bedrijven
De nieuwe locatie van de AHD werd vrijdag officieel geopend door Frank van Engelen, directeurbestuurder van Woonwenz. De woningcorporatie ondersteunt de AHD al enige tijd door het gratis ter beschikking stellen van een winkelruimte voor de Kledingbank. Nu komt daar dus nog een pand bij. Frank van Engelen: “Net als Woonwenz heeft de AHD als doel om de leefbaarheid in de wijken te verbeteren. Vele vrijwilligers zetten zich daar al jaren voor in. Wij willen als Woonwenz de AHD  dan ook graag structureel op deze wijze ondersteunen. ”

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe pand werd ook stilgestaan bij de successen van de Kledingbank. De Kledingbank heeft sinds de start in september 2010, ruim 3.200 personen voorzien van een volledige zomer- en wintergarderobe. De AHD verwacht dat de komende jaren alleen maar meer mensen via de Voedselbank of andere maatschappelijke instellingen doorverwezen worden naar de Kledingbank. De verrassing die de vrijwilligers van de AHD vrijdag kregen van ondernemer Gerard Berden, viel dan ook in zeer goede aarde. De Blerickse modezaak Berden zal vanaf dit jaar structureel partijen kleding rechtstreeks aan de Kledingbank aanleveren. Rienie Roks: “We zijn als Kledingbank afhankelijk van kleding die anderen afstaan. We hopen ieder seizoen weer voldoende te hebben om te kunnen uitreiken. De toezegging van de firma Berden is dan ook zeer welkom. Wij zijn blij dat we op de steun van lokale bedrijven mogen rekenen.”

De AHD presenteerde vrijdag tevens haar nieuwe logo en de vernieuwde en verbeterde website. Mogelijk gemaakt door de heren Hans en Reyn Cuppen van het ICT bedrijf CID ICT (Cid informatica diensten).

Deel deze pagina