(UPDATE 2) Mogelijk oplichters actief

Publicatiedatum: 16-04-2015

Wij hebben signalen gekregen dat er bij verschillende huurders (in Venlo-Oost) is aangebeld door iemand die zegt collectief energie te verkopen in opdracht van Woonwenz. Dit klopt niet. Trap er dus niet in!

Als wij met andere bedrijven samenwerken (zoals aannemers), informeren wij onze huurders altijd vooraf als deze bedrijven contact met huurders opnemen. Deze huis-aan-huis verkoper heeft geen enkele relatie met Woonwenz. Op basis van de signalen die we nu hebben kunnen we niet met zekerheid zeggen of het om oplichting gaat, om sluwe verkooppraktijken of dat het een misverstand betreft. Ons is bijvoorbeeld niet bekend of er een officieel energiebedrijf achter zit. Indien dat het geval blijkt, zullen wij uiteraard direct actie richting dit bedrijf ondernemen.

Graag bedanken wij de huurders die de zaak niet vertrouwden en zich bij ons gemeld hebben. Wij adviseren iedereen om alert te blijven en bij twijfel altijd contact met ons op te nemen.

Uiteraard hebben wij de politie op de hoogte gesteld van de situatie. Tips van huurders over de (eventuele) firma die achter de huis-aan-huis bezoeken zit, horen wij natuurlijk graag.

UPDATE 16 april 2015:

Naar aanleiding van bovenstaand bericht over mogelijke oplichters in Venlo-Oost, stromen de reacties binnen. Veel reacties gaan over de firma Woonenergie die huis-aan-huis energiecontracten af probeert te sluiten. Daarbij wordt de indruk gewekt dat zij hierin samenwerken met ons. Dit is naar alle waarschijnlijkheid een ander verhaal dan bovenstaand verhaal. De persoon die deze week actief is in Venlo-Oost legitimeert zich niet en is niet herkenbaar aan een badge, zoals de medewerkers van Woonenergie wel zijn. Dit neemt niet weg, dat ook de handelswijze van Woonenergie tot veel verwarring leidt en mogelijk zelfs misleidend is. Ook Woonenergie werkt niet met of in opdracht van Woonwenz! Wij zullen deze firma dan ook direct sommeren hun verkoopmethodes aan te passen. Het mag niet zo zijn dat huurders onder verkeerde voorwendselen energiecontracten afsluiten. Onze naam in dit verband noemen is natuurlijk al helemaal uit den boze! Woonenergie is overigens wel gewoon een echte energieleverancier en geen oplichter (al zijn hun verkooptactieken op zijn zachtst gezegd dubieus).

Of u nu te maken krijgt met medewerkers van Woonenergie of met een andere firma (of zelfs een oplichter), geen van hen werkt in opdracht van Woonwenz!

UPDATE 20 April 2015:

Aangezien we vele reacties gekregen hebben (telefonisch en via Facebook), hebben we vrijdag direct contact gezocht met de firma Woonenergie. Wij vinden het onacceptabel dat er verwarring is ontstaan bij onze huurders. Woonenergie vindt de situatie erg vervelend en heeft op eigen initiatief aangegeven te stoppen met de huis-aan-huis bezoeken en ook te onderzoeken of er iets verkeerd is gegaan in de briefing van de verkoopmedewerkers. Ook worden huurders van Woonwenz die naar aanleiding van een huis-aan-huis bezoek een energiecontract afgesloten hebben, door Woonenergie nog benaderd. Als huurders een contract afgesloten hebben, omdat ze dachten dat Woonwenz hier bemoeienis mee heeft, kunnen zij het contract laten ontbinden (als ze dat willen). Wij denken dat de situatie op deze wijze netjes wordt opgelost voor onze huurders en danken iedereen voor de reacties en tips!

Deel deze pagina